Back to top

Legalább 82 napot töltenek idén a parlamentben a képviselők

Publikálva: 2022, január 7 - 08:36
A szlovák parlament tagjainak legkevesebb 82 napot kell majd a törvényhozás épületében tölteniük – adta hírül a TASR a parlament ülésrendjére hivatkozva. 2022-ben hét ülésszakot terveznek.
Legalább 82 napot töltenek idén a parlamentben a képviselők

A képviselők a tervek szerint február elsején ülnek össze először, az ülésszak február 18-ig tart. A következőt március 15. és április 1. között tartják, míg a rákövetkező rendes ülésszak április 26-án kezdődik, és tizenkét napig tart. A nyári szünet előtt június 14-től július 1-ig tart az ülésszak.

A nyári szünet után szeptember 13-án kezdődik a következő, tizenegy napos etap, majd október 18-án az utolsó előtti ülésszak. Az utolsót november 29. és december 16. között tartják. Az ülésnapok száma csökkenhet vagy növekedhet annak alapján, hogy a képviselők milyen gyorsan veszik sorra a napirendi pontokat, emellett rendkívüli üléseket is tarthatnak.

A parlamenti képviselők munkájukért 3060 euró fizetést kapnak, ehhez jár még az átalányjuttatás.

A Pozsony megyei honatyák havi 2040, míg a távolabbról érkező képviselők 2380 eurót kapnak. A házelnök, az alelnökök, valamint a bizottságok elnökei és alelnökei emellett a funkciójuk ellátásáért külön fizetést is kapnak.

(LB/Felvidék.ma/TASR)

Ezt már olvasta?

Cookies