Back to top

Látványos akciókkal érkeznek a kutyás rendőrök Dunaszerdahelyre

Publikálva: 2022, május 24 - 14:40
Csütörtökön és pénteken a nagyközönség számára is nyilvános látványos akciókkal, fegyveres elkövetők elfogásának imitálásával, autóbuszos támadás bemutatásával érkezik az a kétnapos nemzetközi kutyavezetői találkozó, amelyet Dunaszerdahely Város Önkormányzata, a városi rendőrség, valamint a CSI–KO Protection szervez. A szeminárium célja a nemzetközi kapcsolatok építése, illetve az intézkedéskultúra gyakorlása az egyes résztvevő országok kutyavezetői között.
Látványos akciókkal érkeznek a kutyás rendőrök Dunaszerdahelyre

Nemzetközi kinológiai szeminárium a fegyveres erők kutyavezetői részére címmel szerveznek találkozót Dunaszerdahelyen május 26-án és 27-én. Az egyes részeiben a nagyközönség számára is nyilvános eseményen többek között speciális eszközök és fegyverbemutató is lesz. 

Csütörtökön (május 26.) a sikabonyi sportpályán lesz 8 órától az ünnepélyes megnyitó, majd 9 órától fegyveres elkövetők elfogását imitálják a rendőrök a Vámbéry Ármin Alapiskolában (ez a program zártkörű lesz).

11 órától ismét a sikabonyi sportpályán zajlanak az események, előbb a gépjárműben és gépjárművön való elkövetők semlegesítését (a csoportban való taktikai eljárást) gyakorolják, majd a kora délután a lüvetkezőképp alakul:

  • 13 órától: szájkosaras blokkolás 1–2 elkövető ellen
  • 14-tól: szökésben lévő elkövetők semlegesítése, szájkosárral, illetve anélkül 
  • 15-től: támadás elhárítása, megfékezése
  • 16-tól tárgy őrzése, segéd semlegesítése, kísérése, 

végül a résztvevőket szabad program és tapasztalatcsere várja.

Másnap, pénteken (május 27-én) reggel 8 órától a MOL Aréna és a Vásártér melletti területen lesznek nyilvános programok, így 9 órától fegyveres elkövetők elfogása autóbuszban (az intézkedéskultúra bemutatása)

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a sikabonyi sportpályán jelen lesz speciális eszközeivel a tűzoltóság is, illetve egy fegyvergyűjtemény bemutatójára is sor kerül.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies