Jelenlegi hely

A lányok szeretnének revansot venni a vasárnapi rangadón

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 12 - 14:25 | Sport
A vasárnapi nagy rangadó közeledtével a HC DAC Dunaszerdahely sok vérre menő csatát megélt csapatkapitányát, Straka Máriát, és Juhos Katát, a csapat vitathatatlanul legtapasztaltabb játékosát kérdezték a klub honlapján.
A lányok szeretnének revansot venni a vasárnapi rangadón

Egy egész jó szériában van a csapat, egymás után megnyert meccsekkel, azonban most a legnagyobb ellenfél ellen kell pályára lépnetek. Hogyan látjátok, a csapat milyen állapotban készül a rangadóra?

SM: Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl, úgy érzem, ez nagyon összekovácsolt minket. A csapat hangulata remek, nagyon várjuk a vasárnapi bajnokit. Stomfán végig szoros volt az állás, nagyon kevésen múlott az eredmény, szeretnénk revansot venni.

JK: A bajnokság legfontosabb szakaszához érkeztünk, most kell csúcson lennünk fizikálisan és mentálisan. Eddigi teljesítményünk alapján bíznunk kell magunkban. A tavaszi meccsek jó pillanataiból erőt tudunk meríteni, a játékunk vagy a csapategység többször kiemelkedő volt. Mindenki érzi a mérkőzés súlyát és teljes erőbedobással készülünk.

Milyen az ellenfél, mire kell számítani velük kapcsolatban?

SM: Ellenfelünk, nem véletlenül vezeti a tabellát, egy jól összerakott csapat. Játékuk sokban hasonlít a miénkhez, csapatuk többnyire fiatalabb játékosokból áll, gyors és egyszerű kézilabdát játszanak.

JK: A Stomfa nagyon jó, egyik legjobb a mezőnyben. Fiatalok, lelkesek, futnak, gyors kézilabdát játszanak. Ősszel a védekezésünk rosszul működött ellenük, ezen mindenképp javítanunk kell.

Hogyan készültök a héten?

SM: Ugyanúgy, mint bármelyik bajnoki előtt. Nem készülünk speciális taktikával, csak a saját játékunkra összpontosítunk.

JK: A felkészülésünk ugyanolyan, mint máskor. Az alapelveink sosem változnak, ugyanakkor az aktuális ellenfél erősségeit, illetve gyenge pontjait mindig megbeszéljük, ezekre felkészülünk és ezek alakíthatják a taktikát. 

Itthon léptek pályára, hazai közönség előtt. Mit jelent ez számotokra?

SM: Sokat jelent, nagyon örülök, hogy egyre több embert érdekel a játékunk. Hazai pályán többnyire jobban játszunk, mint idegenben, és ez a jó atmoszférának és a szurkolásnak is köszönhető.

JK: A hazai pálya mindig előny és extrán motivált mindenki. A család, a barátok, a klubban kézilabdázó gyerekek előtt bennem még inkább ég a bizonyítási vágy. Plusz erőt jelent a szurkolás, hozzátesz a teljesítményünkhöz és át tud lendíteni a holtpontokon. Mindenkinek köszönjük az eddigi támogatást!

Milyen meccset vártok vasárnap?

SM: Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon szeretnénk nyerni és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében!

JK: Az eddigieknél gyorsabb, nagyobb iramú meccset, jó hangulatot és természetesen győzelmet!

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda