Back to top

„Lámpás csónakázás” a Csallóközben

Publikálva: 2023, október 26 - 13:55
Minden évben különleges élmény a varázslatos őszi természetet megcsodálni, főként, ha mindezt egy más perspektívából, ez esetben csónakból tehetjük. A már hagyománnyá vált „Lámpás csónakázás” elnevezésű esemény keretein belül lezárult az év csónakázási idénye Csallóközben és Mátyusföldön egyaránt.
„Lámpás csónakázás” a Csallóközben

A Nagyszombati régió Regionális Turisztikai Szervezete (Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj) a helyi turisztikai szervezetekkel és egységekkel karöltve október 21-én Jókán és Vajkán találkozott. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítsék a vízi turizmust, felhívják a figyelmet Szlovákia kivételes természeti gazdagságára, valamint a nyári szezonon kívüli aktív kikapcsolódásra ösztönözzön. A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség és a Mátyusföld Regionális Idegenforgalmi Szervezet minden évben aktívan bekapcsolódik az idegenforgalmi lehetőségek fejlesztésébe, bemutatásába és támogatásába.

Jókán a Kis-Duna békés varázsa, Vajkán a Duna-ágrendszer (a Kis-Csallóköz) nyugodt és lenyűgöző világa ölelte körbe a kalandvágyó csónakázókat. Ezek a nyugodt vízfolyások még ősszel is tele vannak élettel. Mindkét helyszínre szép számban érkeztek gyermekes családok, párok és az egyedi élmények szerelmese is. A helyi tapasztalt túravezetők kíséretével izgalmas élményekkel gazdagodhattunk, amelyekhez még kellemes meleg időjárás, gyönyörű táj és remek hangulat is párosult. Olykor-olykor a távolban megpillanthattunk sütkérező szürke gémeket, kormoránokat, de békésen mellettünk úszkáló hattyúk is kísérték a csónakokat és a katamaránokat. Előfordult az is, hogy utóbbinál a vízfelszínt érő szárnycsapásaik törték meg a békés csendet a csordogálás közben.

A 2023-as csónakázási idényt a partot érés után közös teázással, sütögetéssel zárták a résztvevők, de választhattak akár a környékbeli csárdák, vízparti éttermek kínálatából is.

Ezt már olvasta?

Cookies