Back to top

Lakossági fórum Ollétejedben

Publikálva: 2016, június 28 - 09:59
Hétfő délután lakossági fórumot tartottak Ollétejed városrészben.
Lakossági fórum Ollétejedben

A lakossági fórum a városrész lakosai kérésére valósult meg, mivel többek szerint a helyi hulladék-feldolgozó okozta zaj, por és bűz elviselhetetlen. A Bugár György, városi képviselő vezette ülésre eljött Farkas László is, a feldolgozó tulajdonosa, hogy a felvetülő kérdésekre választ tudjon adni, vagy közösen tudjanak megoldást találni. A szennyezés kérdése már egy kilenc hónappal ezelőtti fórumon felvetődött, aminek következtében több vizsgálat is folyt a feldolgozóban. A cégtulajdonos bemutatta a vizsgálatok eredményeit tartalmazó levelet, elmondta, hogy a lefolytatott környezetvédelmi ellenőrzésekből kettő már lezárult, mégpedig a hulladékgazdálkodási előírások betartását és a talajvíz védelmét célzó. A levegő emissziós vizsgálatának szakértői véleményezése jelenleg folyik. Elmondta azt is, hogy azóta is folyamatos méréseket végeznek, hogy a megengedett szinten tartsák az értékeket.
A találkozó heves indulatoktól sem volt mentes, a mintegy húsz jelenlévő egy része a feldolgozó bezárását követelte, egy részük pedig megoldást szeretne találni arra, hogy szüntessék meg, vagy legalábbis csökkentsék elfogadható szintre a zavaró körülményeket, és a gyár is maradhasson - legyen újra tiszta a levegő, ez a fő céljuk. Abban megegyeztek a jelenlévők, hogy a kilenc hónappal ezelőttihez képest jelentősen javult az állapot, de mindenki azt szeretné - lakosok és cégtulajdonos -, hogy ezen a helyzeten még javítsanak.
A találkozó végén olyan egyezségre jutottak, hogy közösen próbálják kideríteni a zavaró körülmények okait, és augusztus végén, vagy szeptember elején egy hasonló gyűlésen beszélnék meg a változásokat és a további lépéseket.

Ezt már olvasta?

Címkék: Ollétejed