Jelenlegi hely

Kysela Péter a városi bálban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 3 - 12:33 | Kultúra
Prágai, de részben dunaszerdahelyi kötődésű páros nyitja meg táncával Dunaszerdahely város bálját 2018. január 20-án.
Kysela Péter a városi bálban

A dunaszerdahelyi születésű Kysela Péter a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában sajátította el zenei és tánc alapismereteit. Zongoraművészi diplomáját a Pozsonyi Állami Konzervatóriumon, zongoraművészi és business management diplomáját pedig az Amerikai Egyesült Államokban, a Northwestern Állami Egyetemen szerezte meg. Ezután a Prágában, a Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, majd ott is telepedett le, oda köti családja és munkája is.

Már tanulmányai alatt, majd a későbbiekben is több zongoraversenyen ért el előkelő helyezést.

Standard táncokkal intenzívebben 2015-től kezdett foglalkozni, 2016-ban profeszionális táncpartnerével, élete párjával, Barbora Hirnerovával a csehországi PRO-AM (profi-amatőr) országos táncbajnokságon 4. helyezést, 2017-ben pedig ezüstérmet értek el. A táncolást hobbi szinten, hivatásuk mellett, a prágai DanceTime klub tagjaként űzik. Az idén az angliai Blackpoolban rendezendő tánc világbajnokságon szeretnének részt venni.

Ahogy azt Peter Kysela portálunknak nyilatkozta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy szülővárosa, Dunaszerdahely közönsége előtt léphetnek fel.

Az ünnepélyes megnyitó részeként, este 19:00 órától a következő programmal várják a bál közönségét:

  1. Waltz - Johann Strauss - Bécsi keringő
  2. Tango - Moulin rouge - El Tango De Roxanne
  3. Quickstep - Carelles Whispers

A bál védnöke: Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere.

Asztalfoglalás és jegyelővétel a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban és a következő telefonszámon: 031/590 0813.