Back to top

Kwin: A boldogság neve Catherine

Publikálva: 2016, június 17 - 15:53
Odahaza, Kamerunban megnősült a nyári szünet alatt, és nagy elvárásokkal kezdte meg az új idény előtti felkészülést. A DAC 26 éves védőjével, Noe Achille Kwinnel beszélgettünk.
Kwin: A boldogság neve Catherine

Nem egy mindennapi nyaralást abszolváltál…

„Igen, ez egy nagyon különleges pihenő volt a számomra, hiszen megnősültem. Hagyományos kameruni szertartás volt, amelyen mindkettőnk tágabb családja is részt vett. A barátokkal együtt összesen százötven vendégünk volt. A feleségem, Catherine jelenleg még Kamerunban van, hiszen jogot tanul, és még van hátra néhány vizsgája. Két hét múlva azonban ideutazik. Bár rövid, de annál jobb volt a szabadság, és nagyon jókedvűen tértem vissza. Egészségileg is teljesen rendben vagyok.”

Milyenek voltak a felkészülés első napjai?

„Eddig nyugodtnak jellemezném. A pihenés után mindig nehezebb felvenni a ritmust, de ennek így kell lennie. Ezekben a napokban igyekszünk visszatérni a teljes körforgásba.”

Nyáron edzőváltásra került sor. Volt már személyes megbeszélésed az új edzővel?

„Eddig még nem, de a múltban már többször is segített a tanácsaival. Még sportigazgatóként tanácsokkal látott el, hogyan küzdjek meg a csapatbeli helyemért, amikor Radványi Miklós edzősködése alatt hosszabb ideig a cserepadra szorultam. Azt akarta, hogy agresszívebben játsszak, hozzak több áldozatot a csapatért, többet beszéljek, és irányítsam a védelmet. Azt is tanácsolta, hogy igyekezzek kihasználni az alkatom, és szerezzek több gólt. Biztosan most is ezeket fogja tőlem kérni.”

Személy szerint mit vársz az új idénytől?

„Személyes célom, hogy minden mérkőzésen pályára lépjek. A csapatnak jobb eredményeket kívánok, melyek segítségével beteljesíthetjük az európai kupaszereplésről szőtt álmainkat. Azt akarjuk elérni, hogy nagy csapat legyen a DAC. Mindenki ezen dolgozik körülöttünk, és a mi feladatunk is ez. Ez a klubnál dolgozók általános elvárása, de ugyanakkor a földön kell maradnunk.” 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies