Jelenlegi hely

Különleges tárlatnyitó a Vermes-villában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, július 1 - 10:33 | Kultúra
Dunaszerdahelyi gyökerekkel bíró, illetve Dunaszerdahelyhez kötődő művészek kiállítása látogatható a Vermes-villában.
Különleges tárlatnyitó a Vermes-villában

A Dunaszerdahelyi Zsidó Kulturális Hét keretében egyedi kiállítást nyitottak június 29-én a Kortárs Magyar Galériában. Jose Andrés Lacko fotóművész (Izrael), Kertész Lici Wosner kollázs-művész (Izrael), Kutak Adrienn keramikus, szobrász (Szlovákia) és Omer Lőwy Alíz festőművész (Izrael) tárlatnyitóját tekinthette meg a közönség.

A kiállítást Kornfeld Tibor, a Dunaszerdahelyi Zsidó Hitközség vezetőségének tagja, Kutak Adrienn kerámiaművész és Farkas Mária, a Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának tagja nyitotta meg.

„Ez az első alkalom, hogy a zsidó megemlékezés nem csak a temetőben zajlik, méltó emléket állítva a dunaszerdahelyi és környékbeli áldozatoknak (…) és különböző szerzőktől világítja meg a dunaszerdahelyi zsidóság múltját és jelenét” – fogalmazott Kutak Adrienn.

„Lőwy Alíz, aki emléket állít képeiben elődeinek, visszamutat a gyökereire. Jose Andrés Lacko fotóival párbeszédet kezdeményez, és keresi az elveszett párhuzamokat. Kertész Lici Wosner alkotásaiben magában hordozza a családi történeteket. Kutak Adrienn méltó emléket állít a meggyötört, meggyilkolt és meggyalázott zsidó áldozatoknak” – hangzott el a tárlat esszenciális összefoglalójában.

Az estet Marina Nora-Kantor (Csehország - Izrael) zongoraművész nagy sikerű koncertje zárta.