Back to top

Különdíjjal tértek haza

Publikálva: 2017, október 4 - 17:00
Csicsay Csaba az elmúlt vasárnap egyedüli felvidéki versenyzőként képviselte Dunaszerdahelyi Városi Rendőrséget a magyarországi Dévaványon, a Szolgálati Kutyák Országos Bajnokságán.

A pénteki indulás előtt viszont nem várt gondja akadt a versenyzőnek, mert kutyájának, Devil Sony Blacknak leszakadt a körme, s így a versenyen való részvételük is veszélyezetté vált. Ez a fajta sérülés egyébként gyakori az olyan kutyáknál, akik rendkívül gyorsak, mint a rendőreb. Az állatorvosi segítségnek köszönhetően viszont sikerült a belga juhász fájdalmait enyhíteni, s így részt tudtak venni a Magyarország dél-keleti részén található településen rendezett viadalon.

Devil ugyan kicsit sántított, de jól teljesített, az engedelmességi gyakorlaton is bizonyított, 88 pontot kapott a 100-ból, egyedül a szökésben lévő elkövető fogásánál nem eresztett megfelelően a lövés után, de ennek ellenére is sikerült a kilencedik helyet hazahoznia az egyetlen külföldi csapatnak. Csaba és Devil egy különdíjban is részesült, a segédek és a bírók szerint ugyanis a profi versenyzők között az ő összmunkájuk volt a legjobb. Sőt, a városi rendőrünknek az egyik bíró kiemelte, aki a dunakeszi kutyakiképző egyik vizsgáztatója is egyben, ha választania kellene, akkor a belga juhász mellett döntene, mert rá merné bízna az életét.

A kutya azóta már jobban van, körme leesett, s hamarosan ismét edzésbe lendülnek, ahol az eresztést tovább fogják gyakorolni, hogy a következő versenyen még jobban teljesítsenek. Október végén egyébként Dunaszerdahelyen egy edzőtábort is szervez Csicsay Csaba, ahova több kutyás rendőr érkezik majd Szlovákiából és Magyarországból, de további versenymeghívásaik is vannak.

Ezt már olvasta?

Címkék: Csicsay Csaba
Cookies