Back to top

A külhoni magyar fiatal vállalkozókért

Publikálva: 2016, március 9 - 16:21
A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a 2016-os évet a külhoni magyar fiatal vállalkozók évének hirdette meg, ennek keretén belül március és május között Kárpát-medencei körutat szerveznek, amelynek első állomás ma volt Dunaszerdahelyen.

A rendezvényen négy szakmai előadás keretén belül és konzultációk segítségével ismerkedhettek meg a résztvevők azzal, mi is szükséges a sikeres vállalkozás indításához és annak fenntartásához.

A tematikus program körútja 14 állomásból áll a Kárpát-medencében, ezek közül az elsőt rendezték városunkban. A szakmai program elején Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kiemelte, a kárpát-medencei magyarság megerősítéséhez gazdaságpolitikai eszközökre is szükség van, ilyen eszköz a szakképzés fejlesztése és a vállalkozói szemlélet a fiatalokban való megerősítése is. Továbbá elmondta, a programban 750 millió forint áll rendelkezésre, ebből 525 millió forint pályázati úton lesz elnyerhető. Ez a pályázat áprilisban jelenik meg, keretösszege pedig arányosan oszlik majd meg a Kárpát-medence külhoni magyar régiói között. Az összegből a negyven éven aluli fiatalok egyenként 3 és 6 millió forint közti összeget tudnak majd elnyerni. A pályázás lehetőségét magyar állampolgársághoz vagy magyar igazolvány birtoklásához kötik majd. A rendezvényen tiszteletét tette Czimbalomosné Molnár Éva is, Magyarország szlovákiai rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

A körút célja a 40 év alatti helyi pályakezdő vállalkozók szakmai erősítése és támogatása, az induló vállalkozások segítése. Ennek keretén belül a résztvevők a vállalkozók megtudhatták milyen készségekkel kell rendelkezniük a sikeres piaci működéshez, a marketing hogyan segíti működésüket, milyen egy jó üzleti terv és az értékesítés milyen módon lehet hatékony.

A késő délutáni órákban pedig személyes konzultációkkal folytatódott a program, amelyet az előadásokhoz hasonlóan a Design Terminál, a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség munkatársai biztosítottak.

Képgalériánkat itt tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies