Jelenlegi hely

Külföldi szakképzési lehetőségek a szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 6 - 13:14 | Oktatás
A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a hazai lehetőségek mellett külföldi szakképzést is biztosít a diákok számára. Már több éve az ERASMUS + program keretén belül Ciprus szigetén és Németországban rövidebb és hosszabb távú szakképzésen vehetnek rész a pincér, szakács, cukrász, hotelakadémiás és idegenforgalmas diákok.
Külföldi szakképzési lehetőségek a szakközépiskolában

A külföldi szakképzések a Veszprémi Szakképzési Centrum „SÉF” Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával közösen valósulnak meg. Velük együtt valósíthattuk meg idén szeptemberben a Kárpát-medencei szakképzésfejlesztés elnevezésű programot is.

Az idegen nyelv aktív használata mellett a pincér tanulók különféle terítési, felszolgálási és szervezési ismereteket sajátítanak el. A szakács tanulók megtanulják a görög, illetve német ételek elkészítését, fűszerezési és tálalási sajátosságokat.                               

A hotelakadémiások és az idegenforgalmasok a szállodák recepcióján dolgozhatnak, kapcsolatban vannak a vendégekkel, szobafoglalásokat intéznek és rendezvényeket szerveznek a külföldi kollégáikkal együtt a szálloda vendégeinek.

A szakmai fejlődés mellett a diákok idegen nyelvi tudása és személyisége is fejlődik.

Vízkeleti László, igazgatóhelyettes