Back to top

Kukkonia Liga: Lehengerlő siker a Balaton Trophyn!

Publikálva: 2023, június 1 - 06:04
Rangos nemzetközi futballtornán szerepeltek a hétvégén a Kukkonia Ligaválogatott csapatai. A Siófokon megrendezett Balaton Trophyn az U11-es All-Star csapat nyakába aranyérem került, az U9-es és az U13-as korosztály legjobbjai pedig a Gold csoport dobogójának harmadik fokára állhattak fel.
Kukkonia Liga: Lehengerlő siker a Balaton Trophyn!

A május 8-i Kukkonia Liga Sportnapon kiválasztott játékosokból, valamint az egész évi teljesítmény alapján az edzők által javasolt játékosokból három korcsoportban összeállított All-Star csapat képviselte a Kukkonia Ligát a tornán. Az U9-es, az U11-es és az U13-as csapat legügyesebbjei vágtak neki a balatoni hétvégének, amely a könnyed szórakozás mellett kemény küzdelmeket is tartogatott a csapatok számára. Az idén május 27-28-án megrendezett Balaton Trophy egy nívós nemzetközi utánpótlástorna, melynek az volt a célja, hogy lehetőséget adjon a fiatal tehetségeknek a nemzetközi színtéren való bemutatkozásra és a tehetséggondozás elősegítésére.

A Balaton-parti utánpótlástornára Európa több országából érkeztek a fiatal focistapalánták, hogy a pályán bizonyítsák játéktudásukat és rátermettségüket. A gyönyörű napos időben zajló kétnapos rendezvény megannyi izgalmas pillanatot, sokszor fölényes győzelmeket, de kiélezett csatákat is hozott. A játék öröme minden fiatal srácot magával ragadott, így egymás futballkultúrájának és játékstílusának megismerése is játszi könnyedséggel zajlott.

A labdarúgás élvezete mellett azonban tétje is volt a párharcoknak, hiszen minden csapat vágya az volt, hogy minél magasabb helyen végezzen. A Balaton Trophyn részt vevő három All-Star csapatunk közül az U11-es Kukkonia Ligaválogatott tagjai maximális elégedettséggel zárták a tornát, miután megnyerték a saját kategóriájukat, és felállhattak a dobogó legfelső fokára.  Az U9-esek és az U13-asok is előkelő helyen végeztek, hiszen mindkét korosztály a Gold csoport 3. helyét foglalta el. Az egyéni díjak terén is szép siker született, mivel az U11-es korcsoport legjobb kapusának Képesi Dávidot és Papp Máté Zoltánt választották, a legjobb góllövő pedig Rajkovics Áron, míg a legjobb edző Gaál Tamás és Hegyi Dominik lett.  

„Nagyon büszkék vagyunk mindhárom korosztály csapataira. Örömmel tölt el bennünket, hogy a Kukkonia Liga focistái a Balaton Trophyn is méltó módon képviselték a csallóközi labdarúgást. Reméljük, hogy mindenki elégedetten, felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott a tornán” – mondta a csapatot elkísérő Ravasz Tibor, a DAC Akadémia ifjúsági fejlesztési igazgatója.  

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Cookies