Back to top

Kudarccal zárult az Igor Matovič leváltására irányuló kísérlet

Publikálva: 2020, július 24 - 12:48
Igor Matovič kormányfő továbbra is a tisztségében marad. Az ellenzék által ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítványt a parlamentben a 125 jelen lévő képviselő közül mindössze 47 személy támogatta. A Matovič leváltására irányuló kísérlet kiváltó oka diplomamunkájának az ügye volt, melyről kiderült, hogy plágium.
Kudarccal zárult az Igor Matovič leváltására irányuló kísérlet

A szavazásra megközelítőleg 15 órán át tartó vitát követően került sor, a témával kapcsolatban harminc felszólalás hangzott el, köztük a kormányfőé, a parlament alelnökeié és minisztereké.

A koalíció tagjai kiálltak a kormányfő mellett és bírálták az ellenzéket, mely több indokot hozott fel arra, miért nem tartják alkalmasnak Matovičot a kormányfői poszt betöltésére.

Matovič leváltására funkciós időszakának betöltése óta első alkalommal történt kísérlet. Az ellenzék a diplomaügy medializálása után kezdeményezte a leváltását, de több okot lát az alkalmatlanságára, többek között, hogy nem tartja be kormányfőként tett ígéreteit és eltér a kormány programnyilatkozatában foglaltaktól.

(Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies