Back to top

Közös ebéd a bajnokokkal

Publikálva: 2019, június 22 - 06:43
Idén polgármester-díjban részesült a DAC 1968-as futballcsapata legendás sportsikere elismeréseként. A csapat tagjaival egy közös ebéden találkozott a város képviseletében Karaffa Attila alpolgármester és Takács Tímea, a Kulturális, Ifjúsági és Sport Ügyek Önálló Alosztályról.
Közös ebéd a bajnokokkal

A múltban három csapat harcolta ki az országos harmadik vonalban való szereplést a dunaszerdahelyi futball számára. Az 1967/68-as idény mérföldkövet jelentett. Ján Greššo együttese feljutott a divízióba, amely szintén az országos harmadik vonalat jelentő bajnokság volt akkor Csehszlovákiában. Ekkor a gárda már Jednota név alatt szerepelt.

Az egykori labdarúgók megköszönték az elismerést és azt is, hogy a város évtizedekkel a sikerük után is odafigyel rájuk. A jó hangulatú találkozón több téma szóba került, s a mai sportolók kapcsán kiemelték, fontos azt is megjegyezni, az edzések és a folyamatos munka nem csupán jobb teljesítményre ösztönöz, hanem az ember jellemét is építi, így a küzdeniakarás, fegyelem, kitartás szintjén is megerősödnek a fiatalok. 

A csapatszellem is nagyon fontos sikerelem, amely a napjainkban sem hiányzik a DAC-ból, az egykori legendás csapat tagjai abban is bíznak, hogy hamarosan hazai játékos is erősíti a sárga-kékek felnőtt csapatának kezdőtizenegyét.

Ezt már olvasta?

Címkék: Városi Hivatal, DAC
Cookies