Back to top

Közel százezer ügyet intéztek tavaly a városi hivatal ügyfélfogadó irodájában

Publikálva: 2022, január 31 - 11:28
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ügyfélfogadó irodájába lakhelyváltatás lakhelyváltoztatás, szociális szolgáltatások okán, helyi adóval, illetékkel kapcsolatos, vagy az anyakönyvi hivatalban esedékes intézendő ügy miatt, esetleg hitelesítési szándékkal érkező polgárnak az iroda elektronikus rendszeréből kell jegyet váltania. Az elektronikus rendszer segítségével, az egyes intézendő ügyek elosztásával tudják meggyorsítani az ügyintézést az iroda munkatársai.
Közel százezer ügyet intéztek tavaly a városi hivatal ügyfélfogadó irodájában

A 2021-es év statisztikai adatai szerint tavaly összesen 94.142 üggyel kapcsolatban jelentkeztek be ebbe a rendszerbe a polgárok.

Az összes hivatalos intézkedés közel negyede a hitelesítéshez kapcsolódik, ezt a szolgáltatást 23.470-szer használták ki a hivatal ügyfelei.

Magas a látogatottsága a pénztárnak is, ahol egyrészt a helyileg kirótt illetéket fizethetik be az intézkedők, másrészt itt fizethetnek – készpénzzel, vagy bankkártyával – azok is, akik nem szeretnék, vagy nem tudják banki vagy internetes utalással rendezni az illetékeket. A pénztárt összesen 20.434-szer keresték fel a polgárok. A Hivatal ezúttal is felhívja a lakosok figyelmét, hogy több illeték intézése esetében lehetséges az online fizetés – használják ki ezt a lehetőséget.

A helyi adók, illetékek kapcsán (ehhez kötve a kommunális hulladék díjával kapcsolatos ügyeket is) – 18.724-en keresték meg az ügyfélfogadó irodát.

Tízezer feletti, 13.578 polgár intézte ügyeit az anyakönyvi hivatalban, a lakossági-nyilvántartást 9.372-en, a szociális szolgáltatások ügyfélablakát pedig 8.564-en keresték fel.

Az éves statisztikából kitűnik, hogy a 2021-es évben számba vehető munkanapokon átlagosan 375 ügyet intéztek a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ügyfélfogadó irodájában.

A hivatali ügyintézés során lehetőség nyílik a hivatallal való elektronikus kommunikációra, vagy a Központi közigazgatási portálon (www.slovensko.sk) vagy a város honlapján nyilvánosság számára elérhető elektronikus formanyomtatványokon keresztül. Bizonyos esetekben e-mail formában is lehet kommunikálni a hivatallal.

A 2021-es év statisztikai kimutatása szerint az ügyfélfogadó irodától függetlenül a Hivatal  nyilvántartási rendszerébe összesen 13.554 beadvány érkezett, ebből 2 989  a Központi közigazgatási portálon keresztül. Az említett nyilvántartási rendszer adatai szerint a Hivatal 39.379 levelet küldött, ebből 6951 levelet a  Központi közigazgatási portálon keresztül.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies