Back to top

Közel száz diák versengett a szakma sztárja címért

Publikálva: 2024, január 24 - 05:12
Január 23-án Dunaszerdahelyen, a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában zajlott a Szakma Sztár 2024 verseny egyik felvidéki elődöntője.
Közel száz diák versengett a szakma sztárja címért

Mozgalmasan telt a keddi nap az intézményben, hiszen Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának köszönhetően a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezésében az iskola adhatott otthont a Szakma Sztár egyik elődöntőjének.

Az ünnepélyes megnyitón Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke a szakmák fontosságára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy „egy jó szakma felér egy diplomával”. Ezzel nem az egyetemi végzettséget alacsonyította le, hanem épp ellenkezőleg, az elsajátított szakmát állította a diploma mellé, hiszen köztudott, hogy rengeteg szakember hiányzik a munkaerőpiacon.

Vida Aranka, az iskola igazgatója üdvözlő gondolatai után az iskolában oktatott szakmákat ismertette, majd a verseny fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kedden 87 diák versenyzett szakács, pincér, vendéglátásszervező, cukrász, fodrász, kozmetikus technikus, autószerelő, asztalos, kőműves, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakmákban.

A versenyen legsikeresebb diákok meghívást kapnak a döntőre, Budapestre a Hungexpora - tájékoztatott az iskola közösségi oldalán.

Az előző évekhez hasonlóan idén is több helyszínen – Kassán, Komáromban, Dunaszerdahelyen, Ógyallán és Királyhelmecen – zajlottak az írásbeli fordulók 2024. január 11. és 23. között, melyek során 19 szakmában, 13 felvidéki szakközépiskolából 185 diák mutathatta meg szakmai tudását. A versenybe bekapcsolódó diákokat 44 pedagógus, szakoktató készítette fel a megmérettetésre. A legjobbak a válogatóba jutnak, ahol a gyakorlati tudásé lesz a főszerep – tudtuk meg Fekete Iréntől, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnökétől.

Facebook / Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Neratovicei tér, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies