Jelenlegi hely

Közel kétszáz gyermek kézilabdázott

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 23 - 10:10 | Sport
A dunaszerdahelyi Regionális kézilabda központ és a Városi Sportklub is bekapcsolódott a Szlovák kézilabda szövetség projektjébe, amely a minikézilabdával az egészségért címet kapta.
Közel kétszáz gyermek kézilabdázott

Ennek jegyében december 21-én, csütörtökön 195 gyerkőc töltötte meg a városi sportcsarnokot, ahol a Játék gólokra című torna zajlott a központ főedzője Renáta Jančárová Hadasová és asztisztense Brunczvik Tünde szervezésében. A karácsony előtti időpont miatt ugyan nem minden iskola tudott eljönni, de így is 10 iskola 27 csapata mérkőzött meg egymással, lányok és fiúk egyaránt megmutathatták mit tudnak, s összesen 84, egyenként 8 perces találkozót láthattak az érdeklődők a négy pályán.

A rendezvényen jelen voltak A.Szabó László és Horváth Zoltán dunaszerdahelyi alpolgármesterek, utóbbi a kézilabdaklub elnökeként is, sőt, a fiatal kéziseket meglátogatta a szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő. A legjobbnak a csallóközaranyosi lányok csapata bizonyult, akik a döntőben három góllal legyőzték a hazai Szabó Gyula Alapiskola F csapatát, míg a harmadik helyen csilizradványiak végeztek a dióspatonyiak előtt. A csapatok okleveleket, a játékosok érmeket kaptak, hiszen a torna lényege a sportág népszerűsítése volt, s ez elnézve a gyerkőcök mosolygó arcát, sikerült is. A Franco TV  a torna legeredményesebb játékosát Svec Anna Sábát különdíjjal ismerte el. 

Résztvevők csapatok: Szabó Gyula Alapiskola (6 csapat), Vámbéry Ármin Alapiskola (3 csapat), Jilemnicky utcai Alapiskola (4 csapat), Eötvös utcai Alapiskola Komárom (1 csapat), Csallóközaranyos (1 csapat), Csilizradvány (3 csapat), Nyárasd (3 csapat), Ímely (2 csapat), Naszvad (2 csapat), Dióspatony (2 csapat).

Heiser Hajni és dunaszerdahelyi.sk felvételei

Címkék: női kézilabda