Jelenlegi hely

Koštrna: Nehéz meccs lesz, de igazolni akarjuk a papírformát

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 18 - 12:59 | DAC hírek
A DAC jobbhátvédje bízik abban, hogy jó hangulatban utazunk majd haza Nagymihályról.
Koštrna: Nehéz meccs lesz, de igazolni akarjuk a papírformát

A húsvéti hétvégén lezárul a rájátszás első fele. Az öltözőben hogyan vélekedtek a bajnokság alakulásáról hat fordulóval az idény befejezése előtt?

„Természetesen figyelemmel követjük a bajnokság kimenetelét, de elsősorban saját magunkra összpontosítunk, meccsről meccsre haladunk. Következik egy újabb fontos összecsapás Nagymihályban, ahol egyértelműen a győzelem a cél, továbbá eltávolodni a harmadik és negyedik helytől, egyúttal közelebb kerülni az európai kupaporondhoz.”

A rájátszás 4. fordulója után a Zsolna előtt három, a Rózsahegy előtt pedig hét pont az előnyünk. Hogyan látod a jelenlegi helyezésünket?

„Eddig minden nyitott köztünk, a Zsolna és a Rózsahegy között. Ez az előny egyelőre nem elegendő az európai kupaindulás biztos kiharcolására. Még mindig tizennyolc pontért folyik a küzdelem, és a fontos meccsek csak most jönnek – akár a hétvégi, Nagymihály elleni, a Slovan elleni hazai rangadó, majd a Rózsahegy és a Zsolna idegenben. Úgy vélem, hogy ezek a kulcsmérkőzések. Egy esetleges nagymihályi siker sokat segíthetne az Európáért folyó versengésben.”

A Nagymihály a bajnokság legkellemesebb meglepetése. Mit vársz a szombati találkozótól?

„Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon jó keretük van, tele fiatal játékosokkal, akiket néhány rutinos labdarúgó egészít ki. Szép, rövidpasszos futballt produkálnak, és főleg otthon nagyon kellemetlen ellenfelek. Segíthet nekünk az a tény, hogy tegnap abszolválták a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóját, így fáradtak lesznek. A Rózsahegy ellen pihentették a játékosokat, a kupában a lehető legjobb felállításban léptek pályára. Nehéz dolgunk lesz, de a legutóbbi két meccsen nagyon kijött nekünk a lépés, hat pontot szereztünk, tehát kiváló hangulatban utazunk. Mindenképpen három pontot akarunk rabolni.”

Ősszel két eltérő találkozót játszottunk a zempléniek ellen. Odahaza simán győztünk, és bár idegenben vezettünk, végül az ellenfél örülhetett…

„Esélyesként vágunk neki az összecsapásnak, és remélem, hogy érvényesítjük is a papírformát. A tabella második helyén állunk, és szeretnénk a szezon végéig ott is maradni. Nem lesz könnyű, de bizakodó vagyok, hogy lövünk néhány gólt, a védelemben pedig odafigyelünk ellenfelünkre. Egy hosszú út vár ránk, és többször is átéltem már, hogy ha nem nyer a csapat, akkor a hazaút nem annyira kellemes. Viszont szerencsére ez nem történik meg sokszor, általában sikerrel abszolváljuk a keleti utat. Reményeim szerint ez most is így lesz.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC