Back to top

Kortalan játék, mely elvarázsolja az embert

Publikálva: 2019, június 15 - 11:03
Jövő héten pénteken és szombaton a dunaszerdahelyi NFG klubban rendezi meg a KöR ötödik improvizációs fesztiválját. Szórakoztató vendégbemutató várja pénteken az érdeklődőket, de szombaton csapattagként bárki kipróbálhatja, milyen érzés rögtönözni, improvizálni. Németh Orsi élménybeszámolójával ajánljuk figyelmükbe/figyelmetekbe a programot.
Kortalan játék, mely elvarázsolja az embert

Az első KÖR fesztiválon még a pultban segédkeztem, frissítőt és kávét adtam az improvizálás hevében tikkadt résztvevőknek. A KÖR második nyarán már én is csapattag voltam, mégpedig úgy, hogy az egész azt megelőző évet végigimpróztam az NFG színpadán, az Impro-afternoonokon.

Ebből azt hiszem látszik, mennyire elvarázsolja az embert az olyan játék, amely kortalan, amely valójában a mindennapjaink történésein csavar egyet és állítja színpadra azokat, egy feladat szövegével irányt adva, s a képzeletnek azontúl pedig határt nem szabva, merre indul el a szereplő az élet-játékban. Így azóta is igyekeztem ott lenni mindig, ha tehettem.

Az improvizáció, másképpen rögtönzés pedig minden érzékünket megmozgatja: belecsöppenünk egy helyzetbe, és adnunk kell hozzá reakciónkat - szóval vagy hallgatással -, érzelmeinket - arccal, testtartással, szemmel -, miközben hallgatjuk, s figyeljük társunkat a színpadon, hogy a történetünk kigombolyodhasson.

A KÖR improvizációs fesztivált meleg szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki a tévés színpadi játékok szerelmese volt, aki imád szerepelni és szín-játszani, aki el akar lazulni kedves és vicces emberek társaságában, aki le akarja adni a mindennapok feszültségeit, és persze annak is, aki csupán izgatott lett az esemény hallatán.

De gyertek mindnyájan, azok is, akikre az előbbiek nem igazak, mert a KÖR egy különleges és sosem megbánható élmény!

Szöveg: Németh Orsi, -rovin-
Fotó: Göndör László, plakát: TRIKK media

 

Az V. KöR impró fesztivál programja:
- június 21.(péntek):

19.00 - After - győri improvizatőrök alkalmi formációja. Fellépők: Balla Richie, Bársonyosi Dávid, dr. Jámbor Máté, Nagy Zsolt Zsozsa, Szántó Dániel
- június 22. (szombat):
12.30 - 3fős regisztrált csapatok érkezése
13.00 - 19.00 - többfordulós imprós játékok szakmai zsűri véleményezésével
19.00 - 20.00 - Aranymetszés verséneklő zenekar koncertje és a díjkiosztó
20.30- Saróka Liliána koncertje

Fontos tudnivalók:
A fesztiválra a belépés és a 3 fős csapatok regisztrációja is ingyenes. Korhatár 15 év.
Lehet jönni csak nézni is.
Bármilyen kérdésed merül fel, bátran érdeklődj a KöR-Kötetlen Rögtönzések oldalon üzenet formájában, illetve Benes Tarr Csillánál.
Regisztrálni előre szükséges, mindössze 3 főre és egy csapatnévre lesz szükség és az alábbi linken lehetséges: 
https://goo.gl/forms/CAFv9KONnp
Jelentkezési határidő: június 17.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Az V. Kötetlen Rögtönzések Improvizációs Fesztiválról bővebb információt itt találnak: programajánló

Ezt már olvasta?