Back to top

Korlátozás lassítja majd a Pozsony–Komárom közti vasúti közlekedést

Publikálva: 2023, október 19 - 06:26
Hétfőtől (október 23.) korlátozás lép életbe a Pozsony-Komárom vasútvonalon. Az integrált személyi közlekedési rendszer vereknyei termináljának építése miatt december 9-ig szünetelni fog a vasúti közlekedés a Pozsony-Újváros–Pozsonypüspöki szakaszon – tájékoztatta a TASR-t Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője.
Korlátozás lassítja majd a Pozsony–Komárom közti vasúti közlekedést

„Ezen a szakaszon autóbuszok fognak közlekedni a két vasútállomás között, óránként indulnak majd, csúcsidőben pedig félóránként” – mondta Kováč, hozzátéve, hogy a buszok a pozsonypüspöki állomáson igazodni fognak a dunaszerdahelyi, illetve komáromi vonatok érkezéséhez és indulásához.

A Pozsony-Újváros-Pozsony főállomás szakaszon nem közlekednek majd vonatok. A ZSSK a vonatpótló busz használatát javasolja, amelyről a Klientske centrum buszmegállónál lehet átszállni a 61-es buszra, amely a főállomásra közlekedik.

A pozsonypüspöki vasútállomásról a 70-es és a 78 busszal lehet bejutni a városközpontba.

A Pozsonypüspöki-Dunaszerdahely-Komárom szakaszon a korlátozás nem érinti a vasúti közlekedést, a vonatok az október 1-től érvényes menetrend szerint közlekednek.

„Felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a főállomásról induló vonatok nem várnak a 61-es buszjáratok érkezésére” – hangsúlyozta Kováč, hozzátéve, hogy a 61-es buszra nem érvényes a vonatjegy, ezért megyei integrált közlekedési jegy (IDS BK) vásárlását ajánlja.

A vereknyei terminál a Čiližská autóbuszmegálló közelében lesz, október 23-án kezdik építeni, a munka várhatóan 2024 második negyedében fejeződik be.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Cookies