Back to top

„... köpenye alá rejteztél..!”

Publikálva: 2023, szeptember 7 - 15:02
Csomortáni Gál László erdélyi képzőművész „... köpenye alá rejteztél..!” című tárlatát mutatják be szeptember 14-én 17 órától a Csallóközi Múzeumban. A dunaszerdahelyi kiállítás kurátora Antalffy Péter művészettörténész, a megnyitón fellép a Martosi Mérges Banda, Katona István vezetésével.
„... köpenye alá rejteztél..!”

„Csíkcsomortánban, Erdély keleti határvidékén születtem, Csíksomlyói hegy lábánál, és élek ma is” – olvasható a művész önéletrajzában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet oldalán.

„Többszáz éves újjáépített faházban, többszáz éves fákra, deszkákra festve, erős ráhangolódással, mély ismeretséget és »testvéri« kapcsolatot alakítottam ki az idők rejtett üzeneteivel és a korok egymást igazító folytonosságával.

Alázattal együttműködve, a fák megmutatták csodás üzeneteiket számomra és boldogan továbbíthatom azoknak, akik még odafigyelnek a természet sugallataira. A képek hátteréből, mint népművészetünkből, az égvilágból, a fényből egy választ kapunk a felmerült témára”

– fogalmaz ugyanitt a művész.

Csomortáni Gál László „... köpenye alá rejteztél..!” című dunaszerdahelyi tárlata október 7-ig látogatható a Csallóközi Múzeum kiállítócsarnokában. 

Ezt már olvasta?

Cookies