Jelenlegi hely

Könnyebb és gyorsabb a kommunikáció

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 9 - 08:57 | Közérdekű
A város honlapján már egy ideje elérhető az eVáros, amely a hivatallal kapcsolatos elektronikus kommunikációt segíti. Ennek szerepéről kérdeztük dr. Hájos Zoltán polgármestert.
Könnyebb és gyorsabb a kommunikáció

„Ezúton szeretném felhívni a kedves polgárok figyelmét a városi weboldalon található eVáros felületre, ahol is beléphetnek Dunaszerdahely Város elektronikus ügyfélkapujába, illetve Dunaszerdahely Város információs rendszerének Privát zónájába. Mindkét felület célja az elektronikus kommunikáció elősegítése, az ügyintézés gyorsítása.

A privát zónához való hozzáféréssel rendelkező személyeknek ugyanis áttekintése van a várossal szembeni azon kötelezettségeit illetően, amelyek a hűségkártya érvényességét befolyásolják.

A lakosok így például a privát zónában figyelemmel kísérhetik az egyenlegüket, megnézhetik, van-e elmaradásuk az ingatlanadónál, a szemétdíjnál, az ebadónál, az óvodai és iskolai illetékeknél, illetve ha például vannak valamilyen bérleti szerződéseik, azokat is nyomon követhetik.

Kétféle módon lehet kérvényezni az eVáros felületre a belépési jelszavakat. Egyrészt sokan vannak, akiknek már van aktivált csipes személyi igazolványuk, illetve másoknak még vagy nincs, vagy nem aktiválták azt. Ha aktivált a személyijük, ők a bejelentkezésnél elektronikusan tölthetik ki, kérhetik le, illetve kapják meg a belépési jelszót. A nem aktív csipes személyivel rendelkezők a kézzel vagy géppel kitöltött kérvényüket beszkennelt formában küldhetik el a hivatalvezető titkárságára, az eva.nagyova [at] dunstreda.eu e-mail-címre, s innen küldik majd el számukra a belépéshez szükséges adatokat. Akiknek nincs módjukban szkennelt kérelmet elküldeni a fent megnevezett e-mail-címre, azt leadhatják a városi hivatal iktatójában is.

Praktikus dologról van tehát szó, hiszen a megkapott belépési kóddal aztán mindenki – legyen akár természetes vagy jogi személy – ellenőrizheti a város információs rendszerében nyilvántartott aktuális adatait. Tehát nem kell feltétlen arra várnunk, hogy a várostól felszólítás érkezzen esetleges elmaradásunkkal kapcsolatban, hanem mindenki a saját érdekében követheti nyomon, nézheti meg a hivatallal kapcsolatos fontos dolgait – fizetési kötelezettségét.”

Címkék: eVáros