Jelenlegi hely

A Kodolányi János Főiskola tájékoztatója a szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 17 - 12:26 | Oktatás
Január 16-án a budapesti székhelyű Kodolányi János Főiskolát mutatta be a diákoknak Dr. Szabó Péter az intézmény rektora és Dr. Kovács László az iskola akadémiai képzésekért felelős rektorhelyettese a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola konferenciatermében.
A Kodolányi János Főiskola tájékoztatója a szakközépiskolában

Az elmúlt év júliusától a szakközépiskola, mint Felvidéki Konzultációs Központ működik együtt a tanintézettel. A főiskola képzési kínálatával és történetével ismerkedhettek meg a jelen lévő végzős diákok és azok az érdeklődők, akik ellátogattak a tájékoztatóra. A tanintézmény a felsőoktatásban tanuló diákok számára nem csupán nappali és levelezős formában kínál továbbképzési lehetőséget, hanem olyan innovatív módon is, ami Magyarországon egyedi és különleges.

Az előadásokon elhangzott tananyag ugyanis online is elérhető a hallgatók számára, így senki sem marad le semmilyen fontos információról az oktatás ideje alatt. A vizsgák egy része is ugyanebben a formában valósul meg. Így az iskola hallgatója nemcsak magyarországi, hanem akár a világ másik pontjáról érdeklődő diák is lehet.

Dr. Szabó Péter előadásában kiemelte, számos sikeres diplomával rendelkező fiatal hagyja el a Kodolányit úgy, hogy tudásukkal és hozzáértésükkel erősítik a munkaerőpiacot az adott területen. Az ismertető végén lehetőség nyílt kérdezni az előadóktól, akik szívesen válaszoltak a kérdésekre.

A Felvidéki Konzultációs Központban a tervek szerint 2018 szeptemberében kezdődik a felsőfokú oktatás több alapszakon is: nemzetközi tanulmányok, turizmus vendéglátás, szociális munka, történelem, kommunikáció és médiatudomány.

Rajkovics Haizok Melinda, az iskola pedagógusa