Jelenlegi hely

Klippremier és a Színes Szlovákia

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 6 - 16:39 | Színes
A Minorma Polgári Társulás idén új köntösben rendezi meg a Színes Szlovákia / Pestré Slovensko – Kisebbségek napja / Deň menšín elnevezésű kétnyelvű eseményt Pozsonyban, 2018. január 13-án. Arra a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségre szeretne rámutatni, amely körülvesz bennünket, és gazdagítja környezetünket. A Nem kell című szám, az esemény himnusza, a napokban jelent meg.
Klippremier és a Színes Szlovákia

A január 13-ai (szombat) rendezvényt a kreativitás és a tolerancia jegyében szerveztük. Az est folyamán, a FUGA klubban (SNP tér 24) megtekinthetők a Pestrá Fotosúťaž / Színes Fotópályázatra az elmúlt időszakban beérkezett legjobb pályaművek. Az első három helyezett jutalomban részesül. (A szakmai zsűrit Martin Kápostáš és Somogyi Tibor hazai fotósok, és magyarországi kollégájuk, Balogh Zoltán alkotja.)

Az esemény Hunčík Péter pszichiáter, író interaktív előadásával kezdődik. Utána a szlovákiai magyar, szlovákiai szlovák, magyarországi és csehországi slam poetry képviselői ragadják magukhoz a mikrofont: Dékány Niki, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Pion István, Tomáš Straka és Pavel Oškrkaný szövegelnek majd, szintén a sokszínűség jegyében.

Két ifjú pozsonyi színésznövendék, Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni „FuK” formációja zárja az estet versekkel, gitárral, énekkel, rappel és spoken worddel. Utána a drum and bass híres csallóközi és pozsonyi képviselői veszik át a terepet: GYSTORE & SOLDIERR & MSTLSS zenéjét hallgathatjuk.

Az esemény kétnyelvű. A belépés INGYENES, a szervezők  mindenkit izgatottan várnak!

PROGRAM:

16:30 - 18:30: Interaktív előadás/beszélgetés Hunčík Péterrel

19:00 - 21:00: Színes Slam három ország előadóival

21:30 - 22:30: FuK (Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni)

23:00 - Drum&Bass after hours with GYSTORE b2b & MSTLSS & SOLDIERR

Helyszín: FUGA, SNP tér 24 (a Manderla alatt), Pozsony