Back to top

Kiváló eredménnyel zárta a Nemzeti Vágtát Dunaszerdahely

Publikálva: 2019, október 20 - 15:35
Szombaton és vasárnap zajlott Budapesten a Hősök terén a 12.Nemzeti Vágta, amelyen 72 versenyző település lovasa versenyzett a végső sikerért, köztük a Felvidéki Vágta idei győztese Dunaszerdahely is.
Kiváló eredménnyel zárta a Nemzeti Vágtát Dunaszerdahely

Szombaton 12 előfutamra került sor, melyet a fogatvágta előfutamai követtek, majd a kishuszár vágta két elődöntőjét, valamint különböző bemutatókat láthatott a közönség. Idén először a kutyák is szerepet kaptak: komondor- és kuvaszfelvonulást is rendeztek. A rendezvény a lovas versenyek mellett a Vágta Korzón a régiók bemutatkozására is lehetőséget teremt, nem hiányzott innen az idén sem Dunaszerdahely és a Felvidéki Vágta sátra, amely nagy érdeklődésnek örvendett a látogatók körében.

Dunaszerdahely versenyzője, Osztényi Zoltán Tenkes lovával az ötödik előfutamba került, amely a szakértők szerint a legerősebb mezőnyt vonultatta fel. A futam pedig igazolta az elvárásokat, a végső győzelemre is esélyes Temerin mögött szoros harc alakult ki a második helyért, amelyet Kaposvár csípett el egy tizedmásodperccel Dunaszerdahely előtt. Mivel csak az első két versenyzőnek járt egyenes továbbjutás, úgy tűnt, itt a csapatunk számára befejeződik a Nemzeti Vágta, de végül nem így lett.

A 12 előfutam leggyorsabb harmadikja ugyanis bejutott a 25 versenyzőt számláló középdöntőbe, s Tenkes toronymagasan a legjobb időt futotta a harmadikok közül, összesítve is a negyedik legjobb eredményt teljesítette, így szombat után vasárnap is rajthoz állhatott.

A további felvidéki csapatok közül még Alistál kvalifikálta magát a vasárnapi középdöntőbe, ahol futamában végül a negyedik helyet szerezte meg. A Dunaszerdahelyt képviselő Osztényi Zoltán és lova az ötödik középdöntőben indult ma negyed tizenkettő magassagában és a rajt után fokoztatosan egyre előbbre került, s az utolsó előtti körben már a továbbjutást érő első helyen lovagolt, de a hajrában Zirc és Érd lova jobban bírta és végül harmadik lett csapatunk.

Ezzel is óriási bravúrt értek el, hiszen a legjobbak között is méltón versenyzett, miközben az öt döntős közül három olyan versenyző volt, aki éppen lovasunkat megelőzve jutott tovább. Gratulálunk az egész csapatnak.

Ezt már olvasta?

Cookies