Back to top

Kisudvarnokban lesz a 3. Csallóközi élménybörze

Publikálva: 2024, június 13 - 08:29
A Csallóközi élménybörze esemény azzal a céllal jött létre 2022-ben, hogy jobban megismerjük a régió által kínált lehetőségeket, a helyi értékeket és azokat a helyeket, amelyeket bármikor meglátogathatunk, ha éppen izgalmas és pénztárcabarát kikapcsolódásra vágyunk. Az esemény harmadik évfolyamára június 22-én, szombaton kerül sor Kisudvarnokban, a faluháza udvarán és szabadtéri színpadán.
Kisudvarnokban lesz a 3. Csallóközi élménybörze

A rendezvény első két évfolyama ugyan Dunaszerdahelyen valósult meg, ám hogy minél interaktívabb legyen, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség munkatársai ötleteltek, hogy a tagtelepüléseik bevonásával még változatosabbá varázsolják ezt a napot. Kisudvarnok mint tag az egyik legszebb település Csallóközben, a faluház  udvara  remek kikapcsolódási  és ismerkedési  lehetőséget kínál, továbbá kiemelt szerepet tölt be az egyik legfontosabb csallóközi kerékpárút szempontjából. Többek közt emiatt esett a választás a Dunaszerdahely szomszédságában fekvő településre, hiszen a program részét képezi egy kisebb kerékpártúra is a dunatőkési vízimalomhoz és vissza. A malomnál egyébként a Csallóközi Múzeum igazgatója, Nagy Iván várja a bringásokat, s Csallóköz rejtélyes tündérvilágáról mesél majd. A kerékpártúrán mindenki a saját felelősségére vehet részt. Kisgyermekek csak szülő vagy felnőtt kíséretével csatlakozhatnak. Sisakot, vizet, sapkát, naptejet, szúnyogriasztót mindenkinek ajánlott bekészíteni az útra!

A nap folyamán színes műsorok várják a látogatókat a színpadon és azon kívül is: fellépnek a helyi óvoda és alapiskola növendékei, csallóközi népdalok csendülnek fel a kisudvarnoki Pünkösdi Rózsa népdalkör előadásában, a nagy népszerűségnek örvendő Glamour zenekar is szórakoztatja a gyerekeket, egyedi színpadi show-val készülnek a StellArt Dance and Movement Studio táncosai és a Csali Gyermek Néptáncegyüttes, a programokat pedig a Csavar Színház két tagja, Gál Tamás és Lakatos Áron előadása zárja ’A helység kalapácsa’ című produkcióval.

A faluháza udvarán interaktív foglalkozásokkal készülnek a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár munkatársai; a DunaVit és a Vízitúrák sátránál Csallóköz élővilágát ismerhetjük meg (barkácsolni és fecskefészket is lehet itt készíteni); a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség sátrában a régió kínálatát ismertetik a dunaszerdahelyi és a somorjai Turisztikai információs központ munkatársai, valamint a Nagyszombat régió regionális turisztikai szervezete. Dunaszerdahely város részéről a dunaszerdahelyi városi médiavállalat munkatársai csatlakoznak a börzéhez, akik június végéig kérdőív segítségével mérik fel az olvasói és nézői médiafogyasztási szokásokat. Arcfestés, hajfonás, nyereményjátékok és még sok minden más is várja a gyermekes családokat. Az érdeklődők valamennyi helyi kistermelő termékeit is megvásárolhatják az egyes standoknál. Ételről és italról a szervezők gondoskodnak. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Csallóköz számos kikapcsolódási lehetőséget kínál: termálfürdők, állatparkok, egyedülálló élővilág, vízitúrák, kerékpártúrák, aranymosás, játékos olvasmányok, mesék, különleges rendezvényhelyszínek és nagyszerű kultúrprogramok. Fontos, hogy ezeket az attrakciókat és lehetőségeket a helyi lakosok is megismerjék, hiszen szabadidejük eltöltésére – vagy akár vendégeket fogadva – mindig szükség van a legjobb tippekre!

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Cookies