Jelenlegi hely

Kiss Márta: Azért is ezek a nagy méretek, mert duzzadok az energiától

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 20 - 11:27 | Színes
Sajnos véget ért a Hazai pályán című kiállítás a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában, melyen a látogató megismerkedhetett többek között a kisfaludi származású Kiss Márta festőművész legújabb, gyerekeket ábrázoló léleksimogató és gondolatébresztő alkotásaival is. Abban a környezetben ültünk le és beszélgettünk egy alaposat az egész pályájáról!
Kiss Márta: Azért is ezek a nagy méretek, mert duzzadok az energiától

Ha jól tudom, Petőfi Sándor döntötte el, hogy képzőművész, festőművész leszel – hogy is volt ez?

Hetedik osztályos voltam, amikor anyukám, aki az egyházgellei alapiskolában volt tanítónéni, megkért, rajzoljam le Petőfi Sándort, hogy kitehessük a faliújságra. Egyik este elment aludni, és mikor felébredt, látta, hogy egy A2-es rajzlapra milyen Petőfit rajzoltam.

Persze előtte is sejtette, de akkor tudatosult benne, hogy tehetséges vagyok és beíratott a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolába. Ott pedig Pápay Margithoz kerültem, aki felkészített végül a pozsonyi művészeti középiskolára.

Ez azt jelenti, hogy addigra, kamaszkorodra nem is maradt más opció?

Átlagos tanuló voltam, és ez volt a legkézenfekvőbb. Körülbelül nyolcvan jelentkezőből kerültem be a nyolc közé, akit felvettek – akkor lepkéket lehetett volna velem fogatni.

Szilvási Tibor interjújának folytatását a KlikkOut weboldalán itt olvashatják el.

Címkék: KLIKKout