Back to top

Kisebb változások az esketési alapelvekben a polgári esküvőknél

Publikálva: 2018, március 6 - 08:15
Az idei esztendő változásokat hozott az esketés feltételeiben azon házasulandó párok számára, akik a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal esketési termében szeretnék kimondani a boldogító igent.
Kisebb változások az esketési alapelvekben a polgári esküvőknél

Az esketés napja továbbra is a szombat lesz, csupán az időpontban történt változás: szombaton délután 14.00 és 18.00 óra között lehet házasságot kötni a városi hivatalban.

Hétköznap a keddi napon már nem esketnek, helyette a felmerülő igényeknek eleget téve a képviselők a pénteket jelölték meg esketési napnak. Péntekenként a naptári év páratlan heteiben lehet házasságot kötni délután 13.00 és 17.00 óra között. Csütörtökön továbbra is lehet házasodni, viszont erre csak a naptári év páros heteiben van lehetőség délután 13.00 óra és 17.00 óra között. Állami és egyházi ünnepen, továbbá munkaszüneti napon nem lehet házasságot kötni a városi hivatalban. Az év utolsó két hetében ugyancsak nincs esketés a városházán. A polgári esküvőt választó pároknak továbbra is van módjuk arra, hogy az esketés helyszínét a városi hivatal esketési termén kívül határozzák meg. Ebben az esetben a díjszabásban történt változás. Az eddigi 200 euró helyett 150 eurót kell fizetni. Ha pedig a házasulandó felek egyike rendelkezik dunaszerdahelyi hűségkártyával, az összeg további 80 euróval csökken. A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal esketőtermében 2017-ben összesen kilencven polgári házasság köttetett.  

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?