Back to top

Kis- és középvállalkozások - Növekedésre fel!

Publikálva: 2017, február 7 - 06:30
A felvidéki születésű Vass István szerencsésnek mondhatja magát, hisz már gyerekkorában magába szívta a vállalkozói ismereteket… Tízéves korától segített édesapjának, így megfigyelhette a vállalkozó partnerek mindennapi nehézségeit és kihívásait. Édesapja a 90-es évek elején kezdte építeni textilipari cégeit, amelyek egyike később Szlovákia legnagyobb magánkézben levő zoknigyárává vált.
Kis- és középvállalkozások - Növekedésre fel!

István számos hazai és külföldi képzésen vett részt, hogy jobban elsajátítsa a vállalkozások vezetésének, működésének alapelveit, mechanizmusait. Jelenleg olyan cégvezetési technológiával szeretné megismertetni az érdeklődőket, amelyet világhírű nagyvállalatok – pl. a Nike, a Google, az Apple Inc. – is használnak. 

Tőled hallottam először a Business Booster Networkról. Mit takar?

– Olyan céget alapítunk, amely egy adott régió vállalkozásainak fejlesztését segíti elő. Az első célpont Dunaszerdahely környéke, Csallóköz lesz, majd más régiókban, országokban is elindítjuk a programot. Mivel rengeteg fontos, mégis kiaknázatlan piaci rés létezik, konkrét terveim vannak a szolgáltatások skálájának szélesítésére, ezek kivitelezése azonban még várat magára.

Többes számban beszéltél a tervekről... Ki áll még melletted?

Sushizókat is üzemeltető társammal Riszdorfer Lacival a komáromi sushizójában beszélgettem először. Több üzleti lehetőség is felmerült, hisz mindkettőnknek más-más kapcsolati hálónk van, amelyek kiegészítik egymást. Miután felvázoltam neki az új vállalkozással kapcsolatos terveimet – akkor még olyan kávézóhálózat is szóba került, amiben a vendégek monitorokon láthatják a külföldi és belföldi üzleti lehetőségeket, eseményeket, összefogási kezdeményezéseket –, nagyon tetszett neki, és úgy döntöttünk, hogy együtt vágunk bele.

Hogyan vinnétek közelebb az érintett cégeket a céljaikhoz a Business Booster Network által?

Cégvezetési képzéseket szervezünk, amelyek a régióban leggyakrabban előforduló nehézségek, akadályok kiküszöbölésére irányulnak. Minden cégvezetési képzés végén, a helyszínen segítünk kidolgozni egy olyan tervet, ami alapján a résztvevők beépíthetik a cégvezetésbe a tanultakat, ezzel is megelőzve a problémák újbóli előbukkanását. A találkozókat igény szerint szerveznénk, akár havonta többször is.

Ezen kívül, igény szerint kitudunk küldeni egy szakértő szervezet fejlesztési konzultánst ügyfeleinkhez akik személyesen segítenek az adott cég működésének az optimalizálásában. Avagy kedvenc konzultánsom hasonlatával élve, abban hogy hogyan épitsünk ökrös szekérből sport autót és hogyan tartjuk azt karban.

Például Dunaszerdahelyen és környékén milyen problémákkal szembesülhetnek a vállalkozások?

Ezek olyan adatok, amelyek csak felmérések alapján derülnek ki. Ezért minden vállalkozót megkérek arra, hogy írja meg nekünk a nehézségeit vagy jöjjön el a találkozókinkra, ahol nyíltan beszélhetünk a cégek működéséről.

Tegyük fel, hogy az egyik cég értékesítési gondokkal küzd. Hogyan tudnátok segíteni?

Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy megértsük, miként működnek az ügyfeleink és mire van szükségük. Alapvető irányelv, hogy a terméknek vagy a szolgáltatásnak valamilyen pozitív hatással kell lennie a vásárló mindennapjaira, közelebb kell vinnie céljaihoz, ugyanis azért a hasznos szolgáltatásért kapunk fizetséget, amivel jobbá tesszük az ügyfél életét. Konkrét módszerekkel pontosan meghatározható az értékesítés lépéssora és módja; többek között az, hogy hogyan győzzél meg egy klienst, aki mondjuk csak illemből jött el a megbeszélt találkozóra, de nincs szándékában vásárolni. Ebben a témában is szerveznénk képzéseket. Több témakör specialistája is csatlakozott hozzánk.

A felsoroltakon kívül a külföldi piacra való kilépésben is szeretnétek segíteni a cégeknek…

Így van. Exportprogramunkkal arra ösztönözzük a vállalkozásokat, hogy nemzetközi szinten is elfogadható termékekben gondolkodjanak. Hongkongi partnerünk révén Kína és Hongkong már nyílt piac számunkra, az Egyesült Államokban való bemutatkozásról pedig már zajlanak a tárgyalások a lehetséges partnerekkel. Évente többször szeretnénk beszámolókat szervezni, ahol az érdeklődők újabb információkat tudhatnak meg a piaci igényekről, trendekről, valamint a már lebonyolított üzletekről.

Ha engem érdekelne ez a kezdeményezés, mikor és hol találkozhatnék veled és a csapatoddal?

Elsődleges célom, hogy egy olyan cégvezetőkből álló közösséget hozzak létre amely tagjai mindenben számithatnak egymásra és folyamatosan win-win kapcsolatban vannak cégvezető társaikkal.

Így hetente megszervezésre fog kerülni a kiscsoportos cégvezetők találkozója amin valós problémákról és valós megoldásokról fogunk beszélgetni. Én magam is rendelkezem speciális tudással a cégvezetés számos területén, úgy mint személyzeti vagy a stratégia tervezés területén is így biztosan tudom, hogy sokmindenben tudok majd én is segíteni cégvezető társaimnak.

Havi szinten pedig olyan képzéseket fogunk szervezni, amelyek egy speciális menedzsment technológia részleteit fogja megtanítani ügyfeleinknek. Ezek a technológiák professzionális szervezet fejlesztési eszközöket adnak a cégvezetés kezébe. Ilyen lesz a szervezés alatt álló Stratégiai Tervezés Szemináriumunk amit egy hivatalos, Dániában bejegyzett hatékonyság növelő tanácsadó fog tartani 6 órán keresztül. Hegedűs László, aki nem csak elméleti, hanem gyakorlati szempontból is betudja mutatni a stratégiai tervezés azon eszközeit amelyekkel a cégvezetők a megálmodott céljaikat megtudják valósitani.

Ezenkívül, egy vállalaton belüli s kivüli komunikációs képzéssel készülünk amely ügyfélkezelési és feladat delegálási technikákat fog tartalmazni

Érdemes követni minket facebook oldalunkon, hogy ne maradjanak le eseményeinkről, illetve kitölteni kérdőiveinket, vagy a weboldalunkon keresztül beküldeni friss problémáikat hogy minél hasznosabb és hatékonyabb eseményeket tudjunk szervezni.

http://www.business-booster.net/kepzesek/

www.facebook.com/businessboostersk/

(PR)

Ezt már olvasta?

Címkék: vállalkozók
Cookies