Back to top

Kilenc szolgáltatóval tárgyal a miniszter

Publikálva: 2021, június 23 - 08:18
Andrej Doležal közlekedési miniszter kezébe vette az ügyet. Kilenc lehetséges partnerrel tárgyal a Pozsony - Komárom vasútvonal jövőjéről.
Kilenc szolgáltatóval tárgyal a miniszter

A közlekedési tárca vezetője kedden közösségi oldalán megjelent bejegyzésében írt arról, hogy az előző versenytárgyalás nem az elképzelései szerint alakult, ezért egyetlen lehetőségként a közvetlen tárgyalást látja.

A minisztérium egyelőre kilenc szolgáltatóval tárgyal, ezek pedig a következők: a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK), a RegioJet, az Arriva, a Yosaria Trains, a České dráhy, a Leo Express, az ÖBB, a Gysev és a Polregio.

Doležal arról is tájékoztatott, hogy június végéig elkészülnek a keretféltetelek, melyek alapot adnak a benyújtott ajánlatok elbírálásához. Hozzátette, hogy az érvényben lévő szabályozás szerint leghamarabb egy évvel az európai közlönyben megjelenés után lehet majd szerződést kötni bármelyik szolgáltatóval.

„Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy évünk van tárgyalni és a legjobb feltételekkel szerződést kötni“ - írta bejegyzésében a miniszter.

Ez az egy év arra is jó, hogy további szolgáltatók kapcsolódhatnak be a versenybe - zárta posztját Andrej Doležal.

Facebook / Andrej Doležal alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies