Back to top

Kilenc év után új szlovák tankönyv a magyar kilencedikeseknek

Publikálva: 2021, május 30 - 22:53
Kilenc várakozással teli év után elérhetővé válik egy szlováknyelv tankönyv és egy szlováknyelv munkafüzet a magyar tanítási nyelvű alapiskolák 9. osztálya számára - tájékoztatott közösségi oldalán Monika Filipová, az oktatási minisztérium államtitkára.
Kilenc év után új szlovák tankönyv a magyar kilencedikeseknek

Filipová bejegyzésében kiemelte a tankönyv előkészületeivel foglalkozó munkacsoport tagjait: Dömény Andreát, Papp Szilviát, Szetyinszky Veronikát és Varga Zsuzsannát. Nekik köszönhetően egy hiánypótlónak számító, 2026-ig ajánlott tankönyvnek minősülő kiadványt sikerült létrehozni.

„A Szlovák Állami Tankönyvkiadó gondozásában jelenik meg a tankönyv. Jelenleg már a nyomdai munkálatai zajlanak. A júniusban frissülő tankönyvlistán már elérhető és megrendelhető lesz az új kiadvány“ – jegyezte meg a Felvidék.ma kérdésére Gajdács Mónika, a szaktárca nemzetiségi és inkluzív oktatásért felelős főosztály igazgatója.

A kilencedikesek kiadványai mellett a magyar tanítási nyelvű alapiskolák 5. osztálya számára is elkészítettek és ajánlanak egy szlováknyelv munkafüzetet.

Az ötödikeseknek szánt munkafüzet is felkerül a tankönyvlistára, melyről állami dotációval rendelhetnek a tanintézmények.

A munkafüzet eddig is rendelkezésre állt, azonban a szülőknek meg kellett vásárolniuk - írta a Felvidék.ma

„A szlovákiai magyar tannyelvű iskolákban folyó szlováknyelv-oktatás erősítésével a kormány programnyilatkozatában található tervezetet teljesítjük“ - írta bejegyzésében az államtitkár.

Facebook / Monika Filipová bejegyzése, felvidek.ma alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies