Jelenlegi hely

Kiemelt aranyaknak örülhetünk!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 25 - 21:01 | Kultúra
A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében tartották meg november 23-án Dunaszerdahelyen a 2019-es XI. Bíborpiros szép rózsa országos népzenei vetélkedőt, amelyet népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére hirdetett meg a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.
Kiemelt aranyaknak örülhetünk!

Az egész napos megmérettetés után ugyancsak a Csaplár művelődési központban értékelték a teljes vetélkedőt.

A szóbeli értékelések után elsőként az Ág Tibor-díjat adták át: idén az egyik zsűrielnök, Tari Lujza népzenekutató részesült a jeles elismerésben. 

Ezt követően a bronz, ezüst és aranysávos minősítésben részesített előadókat és együtteseket díjazták, majd a kiemelt aranysávos minősítés következett, amelyben meglepetésre két dunaszerdahelyi is részesült: Varga Zaránd Ágoston, illetve a szintén kodályos, Gaál Zöld Ágnes felkészítésében fellépett Öt szép piros alma csapata is. Ugyancsak aranysávot kapott Navrátil Amira is, aki szintén az iskola tanulója.

Külön öröm, hogy a Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjének résztvevői között így ott lesz Dunaszerdahelyről Varga Zaránd Ágoston, valamint az Öt szép piros alma is.

A teljes eredménylista itt tekinthető meg.