Back to top

Kiállításmegnyitó és ünnepi koncert a művészeti alapiskolában

Publikálva: 2024, április 19 - 19:16
A Dunaszerdahelyi Zenei Napok keretében került sor április 17-én a Kukkonia Art Garden tehetségkutató munkáiból készült kiállítás megnyitójára, valamint az iskola volt növendékeinek koncertjére. A rendezvénnyel egyben az iskola megalapításának 65. évfordulójára is emlékeztek.
Kiállításmegnyitó és ünnepi koncert a művészeti alapiskolában

Kollár Katalin, a művészeti alapiskola igazgatója köszöntötte az intézmény előcsarnokában kiállított tárlat megnyitóján az érdeklődőket, és örömmel mondta el, jelen kiállítás egy, a tehetségeket felkaroló kezdeményezés eredménye, mely a Kukkónia Polgári Társulással együttműködve jöhetett létre.

Ferdics Béla megnyitójában kiemelte, első alaklommal került sor a 2. Kukkonia Art Workshop képzésen készült alkotások nyilvános bemutatására, melynek elsődleges célja a tehetséges, legfőképpen középiskolás diákok felkészítése képzőművészeti, iparművészeti, illetve építészeti főiskolákon való továbbtanulásra.

A tavaly ősszel megvalósuló háromnapos workshop során grafika, rajz és formatervezés szekciókban zajlott a munka, az egyes szekciók tanárai Gyenes Gábor, Ferdics Béla és Aradský Richárd voltak.

„Nagy öröm, hogy ez a képzés létrejöhetett, nagyszerű feltételek voltak biztosítva, köszönhetően az iskola vezetésének és a társulás anyagi hozzájárulásának“ – hangoztatta Ferdics Béla.

Aradský Richárd szlovák nyelven beszélt a workshopról, annak lefolyásáról, az ott zajló munkáról, hangsúlyozva, hogy ez a kezdeményezés a csallóközi tehetségek feltérképezésére jött létre.

Ferdics Béla felolvasta a programot látogató 20 diák nevét, és hozzátette, hogy a több korosztály részvételével zajló workshopon jó volt látni, ahogy tanultak egymástól a résztvevők, a menet közben tartott konzultációknak köszönhetően konstruktív volt a háromnapos rendezvény.

A megnyitó után a koncertteremben folytatódott az ünnepi program. A XXXII. Dunaszerdahelyi Zenei Napok keretében megszervezett koncerten Kollár Katalin üdvözölte a megjelenteket, kiemelve Karaffa Attilát, Dunaszerdahely alpolgármesterét, Molnár Timeát, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal Közoktatási, Szociális, Sport és Kulturális Főosztályának vezetőjét, és megjelent munkatársait, az iskola jelenlegi és volt tanárait. Köszöntőjében elmondta, az ünnepi koncert fellépői az iskola volt diákjai, akiket szintén szeretettel üdvözölt.

Karaffa Attila a város önkormányzata, mint a fenntartó nevében köszöntötte a megjelenteket.

„Szükségünk van a zenére, a művészetre. A művészeti iskola pedig arra hivatott, hogy azok, akik a teremtőtől talentumot kaptak, kamatoztathassák” – mondta ünnep szavai elején városunk alpolgármestere.

Az iskola volt és jelenlegi pedagógusaihoz intézve szavait megköszönte, hogy megtartották a hivatásukba vetett hitet, „a rengeteg változás ellenére hisznek a nevelés lehetőségében, munkájuk fontosságában”, majd hozzátette:

„Meggyőződésem, hogy az iskola mindig érték- és kultúrateremtő intézmény, és nem csupán szolgáltató központ. ... A művészetnek nincs határa, ezért is köti össze az embereket, bárhol éljenek is a világban” – emelte ki Karaffa Attila,

majd gratulált az intézménynek a szép jubileum megünnepléséhez.

Az ünnepi köszöntő után Kollár Katalin ismertette röviden az iskola történetét, majd bemutatta az ünnepi koncerten fellépőket.

A Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola megalakulása alkalmából megrendezett koncerten az iskola volt növendékei: Bíró Eszter, Kollárovics Tünde, Kosztra Dóra, Samuel Új, Mórocz Virág, valamint vendégként Pásztor Ádám szereztek feledhetetlen pillanatokat a jelenlévőknek.

Az eseményen készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies