Back to top

Ki szállítja majd az utasokat a Pozsony-Komárom vonalon?

Publikálva: 2022, augusztus 3 - 15:24
Andrej Doležal, közlekedési miniszter keddi tájékoztatójában beszélt a Pozsony-Komárom vasútvonalon zajló személyszállításáról. Bejelentése szerint hamarosan tudni lehet, ki lesz a meghirdetett versenypályázat győztese.
Ki szállítja majd az utasokat a Pozsony-Komárom vonalon?

A közösségi oldalon folytatott élő beszélgetés egyik témája volt a régóta problémás csallóközi személyszállítás kérdése. Mint a közlekedési miniszter megjegyezte, a pályázatra három ajánlattevő jelentkezett, akiknek már elküldték kiegészítő kérdéseiket. Doležal szerint a jövő hét folyamán megtudhatjuk, ki lesz a nyertes.

„Az a fontos, hogy három számításba vehető ajánlat érkezett. Kollégáim azt ígérték, hogy a jövő hét folyamán bemutatják azt az ajánlattevőt, aki a jövőben folytatná a személyszállítást a Pozsony-Komárom vasútvonalon“ - jelentette ki a szaktárca vezetője.

A Pozsony-Komárom vonalon jelenleg a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) biztosítja a szállítást az osztrák ÖBB-vel együttműködve. A személyszállítást jelenleg ideiglenesen biztosítják, amíg ki nem választják az új szolgáltatót. Korábban a RegioJet vállalat biztosította a személyszállítást a vonalon, szerződése azonban 2020 decemberében lejárt.

teraz.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies