Back to top

Ki lesz a legszebb szurkoló?

Publikálva: 2017, október 27 - 08:38
Hamarosan kiderül, ki lesz a DAC történelmének első szépségkirálynője.

Augusztusban a Ligás Klubok Uniója elindította az egész szezonon átívelő projektjét, amelynek célja, hogy megtalálja a szlovákiai futballstadionok legszimpatikusabb hölgyét.

A Miss Fortuna Liga 2017/18 nem csak szépségverseny. A jövőbeli miss elsősorban futballszurkoló kell, hogy legyen. Természetesen az is a követelmények közé tartozik, hogy ismerje a lesszabály lényegét.

A verseny három fázisából az első a hölgyek regisztrációjával indult, és mindegyik klub három elődöntősének kihirdetésével ért véget. Mint általában, most is nálunk volt a legnagyobb érdeklődés a megmérettetés iránt. A legtöbb miss-jelölt a DAC-tól nevezett be a versenybe (25), és a sárga-kék szurkolók voltak a legaktívabbak a szavazás során is - az összes, 67 283 szavazatból 27 411 érkezett azokra a hölgyekre, akik a DAC színeiben neveztek.

A www.missfortunaligy.sk oldal online szavazásán három, klubunk színeiben induló hölgy diadalmaskodott:

1. hely: Lucia Dudíková (Dunaszerdahely, 27 éves), 8419 szavazat

2. hely: Varga Mónika (Nemeshódos, 19 éves), 4410 szavazat

3. hely: Radványi Viktória (Jóka, 22 éves), 2736 szavazat

A DAC további három hölgyszurkolója is több mint 1000 szavazatot kapott, ők az elődöntő kapujában estek ki. A verseny szervezője ezért úgy döntött, hogy egyiküknek szabadkártyát biztosít - a szavazatok alapján ezt a 23 esztendős somorjai Veronika Mezejová kapta meg. Veronika az eredeti szavazás során 1923 szavazatot zsebelt be, további 463-at pedig a szabadkártyáért kiírt, Facebook versenyben kapott.

Ez a négyes van tehát versenyben az első Miss DAC címéért és a Miss Fortuna Liga 2017/18-as áprilisi döntőjébe való bejutásért. Az, hogy melyik hölgy viszi haza a koronát, november során dől el. Az öltöző, az edzői stáb, a rendező és nem utolsósorban a szurkolók szavazata dönt majd erről - utóbbiak 2017. október 30-tól a www.missfortunaligy.sk honlapon voksolhatnak.

Elődöntőseink személyesen először a Fanzónában mutatják meg magukat a szurkolóknak, amelyet a Slovan elleni összecsapás alkalmával nyitunk meg (a készülő Fanzónáról az elkövetkező napokban írunk részletesebben). A klubon belül rendezett elődöntős forduló november 9-én zajlik majd, amikor is a versenyzők egy közös edzést is abszolválnak a DAC A csapatának futballistáival.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies