Back to top

Ki kell dolgozni a klasszikus és a digitális oktatás kombinációját

Publikálva: 2020, május 14 - 10:20
Ki kell dolgozni a klasszikus és a digitális oktatás kombinációját – jelentette ki a TASR hírügynökségnek adott interjúban Branislav Gröhling oktatási miniszter. Hozzátette, a diákoknak leginkább az hiányzik, hogy nem találkozhatnak.
Ki kell dolgozni a klasszikus és a digitális oktatás kombinációját

A minisztérium Oktatáspolitikai Intézetének elemzése szerint 32 ezer alapiskolás tanulónak nincs internet-hozzáférése, a távoktatásban pedig a tanárok többsége főleg e-mailben tartja a kapcsolatot.

A miniszter ennek kapcsán azt mondta, nyári oktatást kellene bevezetni a hátrányos helyzetű gyerekek és azok számára, akik úgy érzik, hogy a járvány alatti hónapokban lemaradtak a tanulásban. A nyári iskolák önkéntes alapon fognak működni.

 Gröhling szerint a helyzetet a 2020/2021-es új tanév elején lehet megoldani, a szeptember ugyanis az előző tanév tananyagának átismétlésével telik.

„Az Állami Pedagógiai Intézet kidolgozza, hogyan kell átismételni a tananyagot és behozni a lemaradást. Bízom a pedagógusokban és az oktatásügyi rendszerben, bízom benne, hogy megbirkóznak ezzel a feladattal” – jelentette ki az oktatási miniszter.

„A tíz hónapból hétben rendesen folyt az oktatás, a távoktatás három hónapig. Régóta beszéltünk a digitalizált oktatásügyről, most ki kell dolgozni a kettő kombinációját, mert az is kiderült, hogy mennyire hiányzik a fizikai kontaktus” – tette hozzá a miniszter.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies