Jelenlegi hely

Kéziseink karácsonyi ünnepsége

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 20 - 08:48 | Sport
A Dunaszerdahelyi Városi Sportklub (VSK) lány kézilabdacsapatai tartottak – idén első alkalommal – közös, nagyszabású karácsonyváró ünnepséget december 18-án a városi sportcsarnokban, ahová ezúttal a fiú kéziseket is elhívták.
Kéziseink karácsonyi ünnepsége

„A két éve folyamatosan építkező, konkrét célokkal, határozott elképzelésekkel vezetett klubunk történetében először volt olyan alkalom, hogy a 18 csapat több mint 270 gyereke együtt töltötte a délutánt edzőikkel és szüleikkel, közösen ünnepelve a karácsonyt” – mondta el Horváth Zoltán klubelnök.

Egyfajta összegzés is volt, tette hozzá – hiszen amellett, hogy a gyerekek ajándékot kaptak, trikót, és a légvárakban jól elszórakozhattak a legkisebbek is – a dicsőséglistát is felolvasták. 

Emellett reagált a Szlovák Kézilabda Szövetség alelnökének, Kelecsényi Ernőnek a szavaira is, aki szerint a dunaszerdahelyi kézilabdaakadémia már létezik, noha még nem ez a neve. 

„Múlt héten éppen e célból meglátogatta a klubot, valamint a MOL Akadémiát Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottja is, akivel egyeztettünk arról, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség készíthessen egy olyan anyagot rólunk, amely majd kiindulási alap lehetne a leendő Dunaszerdahelyi Kézilabdaakadémia megalapításakor” – jelezte, hozzátéve, hogy mindezt a székelyudvarhelyi, épp idén augusztus elejétől elindult Székelyföldi Kézilabda Akadémia mintájára képzelnék el.

Fontos és jelzésértékű az is, mondta, hogy Világi Oszkár klubtulajdonos hozzájárult, hogy a női kézilabdaklub nevébe is bekerüljön a DAC szó. Minden valószínűség szerint így a klub neve HC DAC lehetne majd (HC, mint handball club, kézilabda klub).

A karácsonyváró eseményt a Molnár család légvárakkal, a Robi ABC üdítőkkel támogatta, a Thermálpark pólókkal, illetve a Reproffset füzetek nyomtatásával.