Jelenlegi hely

Kezdődik a Házasság hete

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 10 - 15:45 | Színes
Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.
Kezdődik a Házasság hete

A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

Randevú egy életen át címmel vette kezdetét idén február 10-én a Házasság Hete. Európa szerte kiemelt fontossággal bír ez az esemény azon civil szervezetek életében, akik feladatul tűzték ki a gyermekekkel való foglalkozást, a család intézményének erősítését, ezáltal a felvidéki magyar közösség építését is.  

„Az emberek döntéseit nagy mértékben meghatározza, hogy milyen emberekkel, milyen életpéldákkal találkoznak, éppen ezért a Házasság Hetének célja, hogy minél több helyen az országban életközelbe hozzanak olyan párokat, akik a házasság fontos kérdéseinek megválaszolásában előbbre vannak az átlagnál – mondta el a rendezvény megnyitója kapcsán Herjeczki Kornél a Házasság hete magyarországi koordinátora.

Ez a kezdeményezés minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Angliából ered, és Bálint-nap környékén, a keresztény egyházak és civil szervezetek bevonásával tartják meg világszerte.

"A Femine Fortis PT is fontosnak tartja, hogy az egyes rendezvényeken keresztül, a Házasság Hete keretén belül, rámutassunk a családnak, mint intézménynek fontosságára és lehetőségeink szerint népszerűsítsük azt azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a ma oly divatos és egyre terjedő házasság nélküli együttéléssel szemben alternatívát kínáljunk a fiatal lányoknak, fiúknak. Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a család és a karrier összehangolható és a család megtartó ereje semmivel sem ellensúlyozható. A Házasság Hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság, a család örökkévaló értékét.

A sorozat 2019-ben Magyarországon 12-ik, Szlovákiában pedig a kilencedik alkalommal kerülnek megrendezésre előadások, beszélgetések, kulturális és társadalmi rendezvények felvidéki magyar civil szervezetek bekapcsolódásával. A Femine Fortis fontosnak tartja, hogy a civil társadalom Szlovákiában is bekapcsolódjon a család, a házasság hetének rendezvénysorozatába, hogy a felvidéki magyar családok gondjairól, mindennapos harcaikról, de örömeikről és sikereikről egyaránt beszéljünk, erősítve ezzel a család intézményét és magyar közösségünk építését. Ezért a Femine Fortis PT az idén is Felvidék szerte családi és társadalmi rendezvényeken fogja méltatni és propagálni a család, a házasság, az elköteleződés és a gyermekvállalás értékeit.

Ezek az értékek a magyar nemzetpolitika megalapozói, hiszen a család, a magyarság megerősödése nélkül nem valósulhat meg a szülőföldön való megmaradásunk és boldogulásunk sem. Célunk, hogy a felvidéki magyar fiatalok ezeket az értékeket, mint közösségünk megtartó erejét, magukénak vallják, a szilárd családi köteléket tartsák követendő példának.

Bízunk benne, hogy a családot és a házasságot népszerűsítő rendezvénysorozat, valamint a magyar nemzetpolitika által nyújtott családtámogatások is elősegítik, hogy növekedjen a felvidéki magyar fiatalok körében a házasulási és családalapítási szándék, hogy megtalálják boldogulásukat szülőföldünkön, erősítve ezzel nemzeti közösségünket a Felvidéken - tájékoztatta portálunkat Németh Gabriella, a Femine Fortis PT alelnöke.