Back to top

Kezdjük vízzel a napot

Publikálva: 2016, január 11 - 13:45
Ezt a típusú vízterápiát Japánban már évszázadok óta alkalmazzák különböző betegségek gyógyítására. A fejfájástól kezdve a rákos megbetegedésig sok mindenre hatással van a tiszta víz.

A terapeuták szerint a vizet, mint a természet adta gyógymódot, alkalmazni lehet cukorbetegségre, gyomorhurutra, fejfájásra, asztmára, hörghurutra, ízületi gyulladásokra, epilepsziára, szív problémákra, vesebetegségekre, hányás, hasmenés ellen, aranyér, méhnyakrák és menstruációs problémák kezelésére is.

Mit kell tenni? Reggel fogmosás és étkezés előtt meg kell inni 640 ml (4 pohár) vizet (lehetőleg olyat, amely nem tartalmaz fluort). Szakemberek azt javasolják, hogy csak fokozatosan jussunk el eddig az adagig, kezdjük napi egy pohár megivásával. További 45 percig nem szabad semmit enni vagy inni, majd reggelizzünk szokásosan. Evés után két órán keresztül nem szabad semmit enni.

Mennyi ideig kell tartani a kúrát? Minden reggel elvégezhető, korlátlan ideig. Minél több ideig csináljuk, annál eredményesebb.

Nézzük, melyik betegséget mennyi idő alatt gyógyítja ki a víz.

  • magas vérnyomás – 30 nap
  • cukorbetegség – 30 nap
  • székrekedés – 10 nap
  • tuberkulózis – 90 nap
  • rák – 180 nap
  • ízületi gyulladás  -a hatás már 3 nap után érezhető, de nem árt tovább folytatni a kúrát.

A módszert Indiában is alkalmazzák, bár ott 1,5 liter vizet isznak reggelente. Egyesek azonban óvnak ettől a nagy mennyiségtől, ugyanis a vesék csak 800-1000 ml vizet tudnak könnyedén feldolgozni óránként.

A vízterápiának semmilyen mellékhatása nincs, sőt hozzájárul az általános egészségi állapot javításához.

Ezt már olvasta?

Címkék: egészségesen
Cookies