Back to top

Két hét múlva újabb tesztelés jöhet

Publikálva: 2020, november 23 - 08:27
Két hét múlva egy újabb tesztelésre készülhetünk Igor Matovič kormányfő szerint. Ezt a TA3 A politikában című vasárnapi műsorában jelentette be, ugyanakkor sokat sejtetően azt is elárulta, hogy a hétvégi önkéntes tesztelés nem vált be, s itt feltehetően az önkéntességen van a hangsúly.
Két hét múlva újabb tesztelés jöhet

Rámutatott, hogy ismét megugrott a napi fertőzöttek száma. Azzal az intézkedési javaslattal kapcsolatban, melynek kidolgozására Richard Sulík gazdasági minisztert felszólította, megjegyezte, hogy Sulík matematikai feladatot kapott, ehelyett fogalmazást írt.

Mint mondta, a járványügyi szakemberek tanácsa javaslatot tett, melyet elfogadott a járványügyi bizottság és a központi válságstáb is. Az ajánlás szerinte egyértelmű volt: elérni a napi esetszámok csökkenését és megnyitni az iskolákat. Mint mondta, ennek érdekében állt elő a „közösségi tesztelés“ tervével, melyet Sulík bírált.

Kijelentette, hogy egyelőre nem tervezi egyes járások lezárását, vagy szigorúbb korlátozások bevezetését a karácsonyi ünnepekre, mert bízik az emberek felelősségtudatában. Viszont nem zárta ki a szigorítások lehetőségét, amennyiben csalatkoznia kellene.

Felvidék.ma/TASR alapján

Ezt már olvasta?

Cookies