Back to top

Kérik, hogy szüntessék meg az elavult játszóteret

Publikálva: 2020, augusztus 3 - 14:41
A Kukučín utca 1213-as lakótömb melletti elavult játszótér felszámolását kérik az ottani lakosok – a balesetveszélyes játszótér, mint kérelmükben jelzik, nincs is nyilvántartva játszótérként.
Kérik, hogy szüntessék meg az elavult játszóteret

„Ez a leélt egykori terület a szocializmus maradéka”, nem is használják rendeltetésszerűen, ráadásul nem is gyerekek randalíroznak esténként ott, hozzák fel indoklásul a lakosok. Mivel sem a szabványoknak nem felel meg az egykori játszótér, sem a lakók nyugalmát nem szolgálja a „nagy ricsaj”, sőt „legalább este kilencig nem lehet kinyitni az ablakot az ordibálás miatt”, kérik, hogy számolják fel azt.

Azért is nagy a felháborodás a lakosokban, mert az odajárók folyamatosan odaszemetelnek, a blokk körüli, a lakók által gondozott kis virágoskertet kitapossák, tönkreteszik, ráadásul van, aki oda is parkol.

A városi hivatal a lakosok kérés okán rövidesen nekilát az elhanyagolt, balesetveszélyes terület rendezésének, ahová új parkolók kerülnek, de megmarad a zöldterület is.

A közelben lévő Jesensky utcai, illetve Duna utcai korszerű, több elemmel felszerelt játszóterek pedig kellemes kikapcsolódást nyújtanak a környékbeli gyermekeknek. A város az év folyamán a Keleti lakótelepen és a Halpiac téren tervez további új játszótereket kialakítani.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies