Back to top

A kerékpárverseny idején útlezárásokkal számoljanak

Publikálva: 2024, június 19 - 14:54
A jövő héten szerdán, június 26-án a városunkból rajtoló Okolo Slovenska kerékpárverseny ideiglenes útlezárásokkal, illetve parkolási tilalommal is jár. Az egyes helyszínek, illetve a lezárás időpontjai cikkünkben olvashatók.
A kerékpárverseny idején útlezárásokkal számoljanak

Az idén hatvannyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Okolo Slovenska országúti kerékpáros verseny az idén első alkalommal Dunaszerdahelyről rajtol el. A nemzetközi figyelemmel kísért sportesemény a csapatok bemutatkozásával, illetve kulturális programmal már június 25-én, kedden kezdődik, maga a verseny június 26-án délután rajtol el a MOL Arénától.

A verseny időtartama alatt a biztonságos lebonyolítás érdekében a kerékpárosok útvonala lezárásokkal lesz biztosítva, illetve az érintett területeken a parkolás is tilos lesz.

A mellékelt térképen a szervezők színes, szaggatott vonallal jelölték a verseny útvonalát; ezek az útszakaszok 16.45-től le lesznek zárva, a rendőrség, a városi rendőrség, az önkéntes tűzoltók, illetve a verseny szervezőihez csatlakozó önkéntesek biztosítása mellett.

Az Okolo Slovenska 68. évfolyama az alábbi útszakaszokat érinti városunk területén:

A MOL Arénától a Sport utcán indulva, a Gyurcsó utcára, majd a Mező utcára térve érnek a Szövetkezi utcára, amelyen végigkerekezve érnek a Reptér utcára, a Szabó Gyula utcát érintve a Kertész utcára, majd a sikabonyi temető melletti körforgalmon keresztül a LIDL mellett elhaladva indulnak a Slovakia Ringre.

Visszafelé ugyanúgy a LIDL-nél a városba lépve, a Nagyabonyi úton jönnek, majd az Október utcánál térnek le az Amadé László utcára, a Szabó Gyula, illetve a Mező utca után a Rózsaliget közelében a Fenyves lakótelep mellett érnek vissza a MOL Arénához.

Mivel a versenyben résztvevő 21 héttagú csapat 3 perces különbséggel indul útnak, a lezárást körülbelül 19.15 - 19.30 környékén kezdik feloldani a kerékpárosok útvonalát követve, azaz a MOL Arénától indulva a Sport utcát, a Gyurcsó utcát, a Mező utcát, a Szövetkezeti utcát, stb. teszik szabaddá a forgalom számára.

Fontos kiegészítések:

  • Mivel a verseny egy szakasza érinti a Nagyabonyi utat, az Erzsébet tér is le lesz zárva már a járási hivatal volt épülete előtti kereszteződéstől. Ám a kórházat uticélként megjelölőket, illetve a kórház környékén lakókat - a város irányából a Szent György utcáig - a rendőrség átengedi.
  • A Garden Town városrész a Szövetkezeti utca és a Reptér utca lezárása miatt nehezen lesz megközelíthető, illetve onnét kijutni is nehézkes lesz - kérjük, fontolják meg a lezárás időtartama alatti útjuk elengedhetetlenségét. Szükség esetén azonban a rendőrség helyi útbaigazítása szerint a városrészből közlekedőket kiengedik.
  • A cikkünkhöz csatolt két térkép a verseny útvonalát, illetve az útvonal környékén a verseny időtartama alatti parkolási tilalmat mutatja. A szervezők kérik a családi házban élőket, hogy a jelölt részeken ne parkoljanak az utcán, járműveiket az udvaron állítsák le.
  • A lezárás az utolsó versenyző csapat MOL Arénához visszaérkezése után, előreláthatólag este 8 órától lesz teljesen feloldva.
  • Mivel a verseny kiinduló és visszaérkező szakasza egyaránt érinti a Sport utcát, ezért annak felújítási munkálatai csak később, a verseny után kezdődnek.

A verseny biztonságos lebonyolítása érdekében kérjük tartsák be a szervezők és a rendőrség utasításait.

Okolo Slovenska, -rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: Okolo Slovenska
Cookies