Back to top

A kerékpárút is terítéken és távozott az egyik képviselő

Publikálva: 2016, június 28 - 18:55
Június 28-án, kedden tartotta soron következő ülését városunk képviselő testülete.

Az ülés a szokásosnál jóval nagyobb érzelmeket váltott ki, hiszen azon részt vettek a Fő utcán található boltok tulajdonosai is, akik nemtetszésüknek adtak hangot a kijelölésre kerülő kerékpárút kapcsán. A vállalkozók azt kifogásolták, hogy így megszűnt boltjaik előtt a parkolás, amely negatívan befolyásolhatja üzleteik gazdasági sikerét. A tulajdonosok petíciót is eljuttattak a városhoz, amelyet több száz vevőjük írt alá.

Ezzel kapcsolatban több érv is elhangzott a képviselők részéről pro és kontra, annak kapcsán is, hogy korábban megszavazták az út kialakítását. Vangel Ferenc például az egyirányúsítást javasolta, Sebök Pál pedig hangsúlyozta, nem csak az autósok igényeit kell figyelembe venni a közlekedés szintjén, mert éppen a kerékpárút kialakítása segítheti elő, hogy többen járjanak biciklivel, igaz, ehhez további utak kiépítésére is szükség van. Hájos Zoltán polgármester is ezt emelte ki, s kérdésünkre elmondta, tervben van a további utak kiépítése nem csak a városban, hanem az onnan kivezető szakaszokon is.

A testületi ülésen azonban mégsem a bekiabálásokkal, tapssal is színesített téma megvitatása keltette a legnagyobb megdöbbenést, hanem Herceg Andrea képviselő-asszony beszéde, aki durva kritikával illette a Városi Hivatal működését, majd kijelentette, ő mindebben nem kíván részt venni, majd egy dalt indított el, miközben távozott az ülésteremből. Előtte a testület egyébként a családja földterületét érintő cserét tárgyalta, amely viszont szerinte nem volt elfogadható. Ezt követően a képviselők még 16 programpontot tárgyaltak meg, többek közt az óvodák jogalanyiságát is illetően, de Herceg Andrea nem tért vissza az ülésterembe.

Ezt már olvasta?

Cookies