Back to top

Képzési lehetőség fiatal vállalkozóknak

Publikálva: 2016, április 27 - 19:54
Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a szakmai partnerével a Design Terminállal együttműködésben 2016 júniusában, két turnusban (2x3 nap) nyári képzést szervez külhoni magyar fiatal vállalkozók és vállalkozni vágyó fiatalok számára.
Képzési lehetőség fiatal vállalkozóknak

A képzés egyik kiemelt eleme a külhoni magyar fiatal vállalkozók között történő kapcsolatépítés. Fontosnak tartják a szervezők, hogy ezeket a sokszor egészen hasonló, vagy akár egymást kiegészítő vállalkozásokat működtető fiatalok megismerjék egymást. Korábbi programelemük, a Kárpát-medencei körút során egyik alapvető tapasztalata az volt, hogy a külhoni magyar fiatal vállalkozók közül sokan nagyon hasonló helyzetben élik mindennapjaikat és működtetik vállalkozásukat, hasonló kihívásokkal néznek szembe, sőt ezen felül sok esetben egymás potenciális ügyfelei, partnerei is lehetnek.

A nyári képzés célja, hogy tapasztalt mentorok támogatásával segítsék a jelentkezők vállalkozásának sikerességét, lehetőséget teremtsünk a közös gondolkodásra, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréjére, az egyes vállalkozások sikerét elősegítő közös együttműködésekre, határon átívelő projektek megszületésére.

A résztvevők hasznos workshopokon fejleszthetik tudásukat az üzleti tervezés, a kommunikáció és marketing területén, valamint vállalkozásuk továbbfejlesztését segítő hasznos információkkal gazdagodhatnak.

A nyári képzésen való résztvevők kiválasztásának feltételei:
1. A képzés tematikájának relevanciája a létező vagy létrejövő vállalkozás számára, várható pozitív hatása a vállalkozás életére.
2. A jelentkező nyitottsága a programban résztvevő más vállalkozókkal való közös munkára, esetleges együttműködésre.
3. Előnyt jelent az innovációskészség és a proaktív hozzáállás.

A résztvevőket jelentkezési sorrend alapján választjék ki. Amennyiben egy turnus megtelt, annak időpontját törlik. A résztvevők szállását, ellátását és képzését a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretéből finanszírozzák. Egy turnuson 100 fő tud részt venni. A képzés helyszíne Budapest közelében lesz.

Jelentkezni ITT lehet!

Ezt már olvasta?