Back to top

A Kennedy-gyilkosság rejtélyéről az MCC-ben

Publikálva: 2023, november 24 - 16:50
Csütörtök este ismét teltházas előadás helyszíne volt az MCC Felvidék dunaszerdahelyi központja. Az ismert amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásának 60. évfordulója adta az előadás témáját, melyet Hahner Péter történész, tanszékvezető egyetemi docens, a Rubicon Intézet főigazgatója járt körbe.
A Kennedy-gyilkosság rejtélyéről az MCC-ben

Hahner Péter a Kennedy-gyilkosság legismertebb magyar szakértője tényszerűen, az esemény időrendi sorrendjét követve tartott előadásában meg-megállt a gyilkossági eset azon pontjainál, amelyek kérdésesek voltak az akkori vizsgálatok idején, hozzátéve, hogy az ügyben időről időre bizottságokat hívtak össze, melyek újra és újra megvizsgálták a bizonyítékokat. Sőt, a nagy amerikai rejtély a 21. századot sem hagyta érintetlenül: számítógépes elemzést végeztek a meglévő filmfelvételeket felhasználva, amelyek kétséget kizáróan igazolták, hogy a gyilkosságot az ex-katona, Lee Harvey Oswald követte el. Az évtizedek során ugyanakkor tömérdek összeesküvéselmélet látott napvilágot, amelyek egy részéről szintén beszámolt a Rubicon Intézet igazgatója, azokból többet is megcáfolva.

A vetítéssel egybekötött előadást nagy érdeklődéssel hallgatta a közönség, majd kérdések, felvetések is elhangzottak az előadással kapcsolatban, ugyanakkor a jelenlévők a dunaszerdahelyi Egri Attila Kennedy-ről szóló minikiállítását is megtekinthették.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: MCC Felvidék
Cookies