Jelenlegi hely

Kellemes báli dallamok feketén-fehéren

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 31 - 13:04 | Kultúra
A Black&White zenekar már több mint egy évtizede kínál minőségi zenei kikapcsolódást a közönségnek nem csupán Csallóközben, hanem a Kárpát-medence több pontján. Idén többek közt ők is szórakoztatják a szombati Városi Bál vendégeit. Ennek kapcsán is beszélgettünk a zenekar énekesnőjével, Bertók Tóth Katalinnal.
Kellemes báli dallamok feketén-fehéren

Nem először fogtok fellépni a dunaszerdahelyi Városi Bálon. Milyen emlékeitek fűződnek a rendezvényhez?

A dunaszerdahelyi Városi Bál a legelegánsabb és legszínvonalasabb bál a környéken. Igényes közönség, meseszép ruhaköltemények, elegáns párok, tánc, minőségi zene, sztárvendégek, elegáns díszítés, finom ételek, minőségi italok és felszolgálás. Egy reprezentatív rendezvény, ráadásul jótékony céllal.

Mennyire érzitek, hogy változnának a bálozók zenei igényei?

Egyre igényesebb a hallgatóság. Ezért is folyamatosan bővíti a repertoárját a zenekar, de a régi klasszikusok elhagyhatatlanok.

A számos fellépés mellett jut időtök nektek is egy közös bálozásra?

Sajnos nagyon ritkán. Pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy egy adott évben legalább egy bálba jussunk el, mint vendégek és ez a tavaly éppen a dunaszerdahelyi városi bál volt, ahol nagyon jól éreztük magunkat.

Tavaly egy fergeteges jubileumi koncerttel örvendeztétek meg a rajongóitokat. Milyenek voltak a visszhangok?

Nagyon jól sikerült a koncert, abszolút pozitív visszajelzést kaptunk. Nemcsak a publikum oldaláról, de a sztárvendégektől is. A polgármester úrtól egy emléklapot is kaptunk a Black&White zenekar megalakulásának 10. évfordulója alkalmából, méghozzá a könnyűzene műveléséért és terjesztéséért, a kultúra területén elért kiemelkedő munkája elismeréseként, amire nagyon büszkék vagyunk és ezúton is hálásan köszönjük.

Milyen terveitek vannak a 2019-es esztendőre?

Belevágunk egy új projektbe, méghozzá magyar népdalokat szeretnénk új köntösbe varrni, Black&White stílusban előadni. István szóló koncertben is gondolkodik, mely a ,,33” címet viseli majd. Hiszen most lépett a 33-dik életévébe (zárja mosolyogva).