Back to top

Kéksziget Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2018, március 5 - 09:13
A budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kéksziget című előadásán vettek részt a dunaszerdahelyi alapiskolás diákok múlt héten csütörtökön és pénteken.

Az előadások a Fókusz Diákszínpad szervezésében kerültek Dunaszerdahelyre, s mint vezetőjük, Jarábik Gabriella elárulta, azokat a Csaplár Benedek VMK és az NKA segítségével sikerült megvalósítani városunkban. A Kodály Zoltán Alapiksola és a Szabó Gyula Alapiskola 8-9.osztályos tanulói egyébként aktívan bekapcsolódtak az előadásba, ami az egyik cél is volt.

A Kerekasztal egyébként Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésük olyan színházi előadások megvalósítása, melyek interaktív módon, a drámapedagógia eszköztárát is használva vetnek fel olyan társadalmi és erkölcsi kérdéseket, amelyek életkortól függetlenül mindenki számára érdekesek. Előadásaik során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek.

Az előadások  elsősorban gyerekeknek és fiataloknak készülnek, általában iskolai osztályok vesznek rajtuk részt. Az alkotók úgy gondolják, hogy sok probléma és kérdés, amit ezek az előadások felvetnek, a felnőtt korosztály számára is releváns lehet.  A résztvevők bekapcsolódnak a játékba, így saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen egy történet résztvevőjének lenni és közösen gondolkodni a felvetett kérdésekről.

Ezt már olvasta?

Cookies