Back to top

Kedden eldőlhet, hogy mikor lesznek az előrehozott választások

Publikálva: 2023, január 29 - 13:46
Kedden (január 31-én) 17 órától tárgyalnak majd a képviselők az előrehozott választások lebonyolításának időpontjáról.
Kedden eldőlhet, hogy mikor lesznek az előrehozott választások

íg az egykori kormánykoalíció 2023. szeptember 30-át javasolja, addig a Hlas-SD szerint erre 2023. június 30-án, míg a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Smer-SD szerint már 2023. május 27-én kellene sort keríteni. Valószínűleg az erről szóló vita elhúzódik és a késői időpont miatt is elképzelhető, hogy erről kedden még nem születik döntés.

A parlament rendes ülése egyébként 13 órakor kezdődik és az előzetes program szerint több mint 100 javaslat kerül megvitatásra. Egyebek mellett foglalkoznának a levegő szennyezése miatt kiróható bírságot szabályozó törvény módosításával, az államfő által visszaküldött több törvényjavaslattal, mint például az Eustream cég földgázvezetékére kilométerenként kivetett 6000 eurós adóval.

Az OĽANO képviselői javaslatát is megvitatnák, amely kedvezményekkel motiválná a választásokon való részvételt, valamint a korábbi három százalékról egy százalékra csökkentené a preferenciaszavazatok alapján végrehajtható sorrendmódosítást a parlamenti és az EP választások során.

Végleges formát kaphatna az energetikáról és az ökológiai mezőgazdasági termelésről szóló törvény módosítása, valamint az integrált védelmi rendszerrel foglalkozó jogszabálymódosítás, amely egyebek mellett lehetővé tenné integrált biztonsági központok kialakítását.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies