Back to top

Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – online

Publikálva: 2021, április 6 - 19:02
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a koronavírus-járványra való tekintettel az idén is online formában szervezi meg a XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar tanulói részére.
Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – online

A sajnálatosan fiatalon elhunyt felvidéki származású kiváló színművész, Kaszás Attila emlékének szentelt versmondó fesztivál célja változatlan: bemutatkozási lehetőséget biztosítani a tehetséges versmondó diákoknak és ráirányítani a figyelmet a klasszikus és egyetemes magyar költészetre.

A versmondók két videófelvétellel neveznek, egy tetszés szerinti költeménnyel és a kötelezően választott verssel, amelyet Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János életművéből kell választaniuk a versenyzőknek.

Jelentkezni a 2 videófelvétel elküldésével és az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Határidő: 2021. május 30.

A neves magyarországi és hazai színművészekből álló szakmai zsűri az elődöntőben a versenyzőket a beküldött videók alapján korosztályonként minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap.

Az arany sávba besorolt versenyzők a döntőbe jutnak, majd a teljes bíráló bizottság dönt a fődíj és a különdíjak odaítéléséről.

Részletes tájékoztatást itt találhatnak.  

szmpsz 

Ezt már olvasta?