Back to top

Karácsonyi újdonság a Vámbéry gimiben

Publikálva: 2017, december 21 - 19:41
Első alkalommal került megrendezésre a több nemzet hagyományainak jegyében zajló karácsonyi vásár a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnáziumban. Iskolánk III. D osztályos tanulója, Váradi Erika volt az esemény ötletgazdája.
Karácsonyi újdonság a Vámbéry gimiben

A négynapos rendezvény igazi örömteli, békés ráhangolódást teremtett a diákok körében az év legszebb ünnepére, a karácsonyra. Célunk az volt, hogy általa is eljusson az ünnep üzenete az egész iskola közösségéhez. Az iskola belterében a diákok által készített szebbnél szebb dekorációk, poszterek és a gyönyörűen feldíszített élő karácsonyfa adták meg az alaphangulatot. A sátrakban házi készítésű süteményeket, teát, különböző kézzel készített díszeket és egyéb apró ajándékokat lehetett megvásárolni szimbolikus áron. A diákok érdekességképpen ízelítőt kaptak más nemzetek, az angolok, a németek és a spanyolok karácsonyi hagyományaiból is. Az utolsó nap a diákok kezdeményezésére „Piros pulcsis” napot tartottunk.

Az angol és amerikai hagyományokhoz híven a télapó osztályról osztályra járva minden tanulót és tanárt megajándékozott egy kis édességgel. Az ünnepi esemény lezárásaként minden osztály egyszerre énekelte a Csendes éjt nyitott ajtók mellett, ami ünnepi hangulatot varázsolt az iskola falai közé. Ezt egy közös éneklés és fényképezkedés követte az iskola aulájában. A karácsonyi vásárból befolyt összeget iskolánk a dunaszerdahelyi gyermekotthonnak adományozta: 403,91 euró értékben. Az iskolában zajló kupakgyűjtési akció is jó célt szolgált: a Szabó Gyula Szakközépiskola által rendezett jótékonysági koncert keretén belül a gútai Németh Tomikát segítettük. Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani mindazon diákoknak, szülőknek és tanároknak, akik bármilyen formában hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A karácsonyi vásár főszervezője: Bábics Veronika, és a további szervezők: Mészáros Dalma, Kiss Helga és Simon Krisztina békés, boldog, szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánnak Mindannyiuknak.

Ezt már olvasta?

Cookies